ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Kώστας Σημίτης: «Χρειάζεται σχέδιο και ευρύτερες συναινέσεις για να πάει η χώρα μπροστά»

Kώστας Σημίτης: «Χρειάζεται σχέδιο και ευρύτερες συναινέσεις για να πάει η χώρα μπροστά»

«Να έχουμε το θάρρος της γνώμης μας, το θάρρος να συνεισφέρουμε χωρίς δισταγμούς σε μια δημιουργική πρόοδο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κώστας Σημίτης

Ο Κώστας Σημίτης, συνιδρυτής, πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με μια λιτή αλλά ουσιαστική δήλωση, έδωσε τις προτροπές του κι έκλεισε την τιμητική εκδήλωση στον ίδιο που διοργάνωσε απόψε το Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση και η ιστοσελίδα Μεταρρύθμιση στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

«Προσπάθησα και προσπαθώ με το ΠΑΣΟΚ να συμβάλω στην εξέλιξη της κοινωνίας όχι μόνο υποστηρίζοντας την ελεύθερη διατύπωση των απόψεων αλλά συνεισφέροντας και στη δημιουργική συμβολή τους», είπε συγκεκριμένα ο κ. Σημίτης .

Ο πρώην Πρωθυπουργός αφού ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την 'Αννα Διαμαντοπούλου, και τους άλλους ομιλητές καθώς και όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση πρός τιμή του τόνισε:

«Ελπίζοντας να διαμορφωθεί έτσι μια δικαιότερη κοινωνία, ικανή να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της σύγχρονης εποχής. Δεν ήταν πάντα εύκολο, γιατί στις αλλαγές υπάρχουν αντιστάσεις. Είναι βαθιά πεποίθησή μου, όμως, πως με προσπάθεια λύνονται προβλήματα».

Ο Κώστας Σημίτης υπογράμμισε πώς είναι δύο λέξεις κλειδιά: «το σχέδιο και η συγκυρία. Δεν προχωράς χωρίς σχέδιο - χωρίς στόχο και πρόγραμμα υλοποίησης. Προχωράς με τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις, αλλά συχνά κόντρα στο ρεύμα. Είναι το τίμημα που πρέπει να καταβληθεί, για να είναι το όφελος που θα προκύψει πολύ μεγαλύτερο. Γι' αυτό και πιστεύω, παρά τα εμπόδια, δεν πρέπει να διστάζουμε. Να έχουμε το θάρρος της γνώμης μας, το θάρρος να συνεισφέρουμε χωρίς δισταγμούς σε μια δημιουργική πρόοδο».

«Σας ευχαριστώ όλους. Η παρουσία σας απόψε ήταν μία ενθάρρυνση για να προσπαθούμε το καλύτερο», κατέληξε καταχειροκροτούμενος.