ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η Νεολαία στέλνει στην Επιτροπή Δεοντολογίας Ακρίτα, Κασιμάτη και Αποστολάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Η Νεολαία στέλνει στην Επιτροπή Δεοντολογίας Ακρίτα, Κασιμάτη και Αποστολάκη

«Αυτά τα πρόσωπα στράφηκαν κατά στρατηγικών επιλογών του κόμματος», τονίσθηκε στην επιστολή.

Ανακοίνωση – «βόμβα» από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία γνωστοποίησε ότι παραπέμπει τους: Ευάγγελο Αποστολάκη, Έλενα Ακρίτα και Νίνα Κασιμάτη στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αναβρασμός» επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο τον Γιώργο Σταθάκη να «ανοίγει» πρώτος την πόρτα της εξόδου και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να ακολουθεί. Η βάση της εσωκομματικής αντιπολίτευσης «σπρώχνει» τα κορυφαία στελέχη προς αυτήν την κατεύθυνση, αφού δεν θέλει παραμείνει ούτε μία ώρα παραπάνω στο κόμμα των Κασσελάκη – Πολάκη – Τζάκρη.

Ολόκληρη η επιστολή προς την επιτροπή δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, έπειτα από απόφαση του ΚΣ στις 21 – 22/10/23:

«Το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται στα κοινωνικά δίκτυα και τα μέσα ενημέρωσης τοποθετήσεις υψηλόβαθμων στελεχών του κόμματος που στρέφονται σε πολλές περιπτώσεις κατά καταστατικών ρυθμίσεων και ηθικών αξιών, ταυτοτικών θέσεων και στρατηγικών επιλογών του κόμματος, χρησιμοποιώντας το καταστατικό κατά το δοκούν (περιπτώσεις Έλενα Ακρίτα, Νίνα Κασιμάτη, άρθρο 6 παράγραφος (η), Ευάγγελος Αποστολάκης άρθρο 6 παράγραφος (η) και άρθρο 36 παράγραφος 3).

Ταυτόχρονα, ο δημόσιος διάλογος κυριεύεται από δηλώσεις τοξικές και απαξιωτικές προς μερίδα συντρόφων και συντροφισσών. Ενώ η μάχη απέναντι στη δεξιά τίθεται ως βασικός πυλώνας του επικοινωνιακού αφηγήματος της νέας ηγεσίας, υπάρχουν περιπτώσεις στελεχών που ενσωματώνονται στο ιδεολογικό πλαίσιο της ΝΔ και της δεξιάς πολιτικής ακόμη και σε επίπεδο ρητορικής στη σφαίρα του δημοσίου λόγου, δημιουργώντας έτσι, διαφορετική κατεύθυνση από την αντιδεξιά επιλογή του κόμματος.

Η παρούσα επιστολή έχει σκοπό να επισημάνει στην επιτροπή δεοντολογίας τις παραπάνω παραβάσεις για να πράξει τα δέοντα, περιφρουρώντας το καταστατικό και τις ομοφώνως ψηφισμένες από το συνέδριο θέσεις του κόμματος.

Το Κεντρικό Συμβούλιο Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ».

«Θολούρα» χωρίς προηγούμενο στον ΣΥΡΙΖΑ

«Μπαρούτι» εξακολουθεί να… μυρίζει στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με την 8η Νοεμβρίου να αποτελεί μέρα νέων εσωκομματικών εντάσεων αλλά και «ηχηρών» αποχωρήσεων, με τον «ασκό του Αιόλου» να φαίνεται πως έχει ανοίξει στην Κουμουνδούρου.

Ο Γιώργος Σταθάκης έκανε την αρχή, αποχωρώντας πρώτος από την αξιωματική αντιπολίτευση, σε επίπεδο κορυφαίων στελεχών. Μάλιστα, «εξαπέλυσε» σφοδρή επίθεση εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά και των Παύλου Πολάκη και Νίκο Παππά, χαρακτηρίζοντας εκείνους «λαϊκιστές» που «κήρυξαν τον πόλεμο στην Αριστερά».

Ο Κασσελάκης συνεχίζει σε γραμμή Πολάκη – «Τιμή που μού επιτέθηκε η χρεοκοπία της χώρας»

Μετά την πολιτική «κόντρα» με πρωταγωνιστές τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη και τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, ο τελευταίος χαρακτήρισε τον κ. Μαρινάκη ως «άνθρωπο που κατάφερε να γίνει κυβερνητικός εκπρόσωπος Μητσοτάκη και Σημίτη ταυτόχρονα» και αφετέρου, υποστήριξε ότι είναι «τιμή» για εκείνον «ότι η χρεοκοπία της χώρας επιτέθηκε εναντίον μου», με αφορμή την απουσία του από την εκδήλωση προς τιμήν του πρώην Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη. Μάλιστα, ο Στέφανος Κασσελάκης ανήρτησε και έναν πίνακα για το δημόσιο χρέος.

Απάντηση Πολάκη σε Σταθάκη και «μήνυμα» για συνέχεια από την Κυριακή

Το άρθρο «αποχώρησης» του Γιώργου Σταθάκη «έριξε» νέο… λάδι στη φωτιά που καίει στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Παύλο Πολάκη να είναι αυτός από την τριάδα που κατονόμασε ο πρώην Υπουργός, ο οποίος «σήκωσε» το βάρος της πρώτης απάντησης, με δημοσίευση στα κοινωνικά δίκτυα, υποσχόμενος να «επιστρέψει» για τη συνέχεια από την προσεχή Κυριακή (12/11).

«Στέφανε ή κερδίζεις ή μας χάνεις» – Το τελεσίγραφο Μωραΐτη σε Κασσελάκη

Ο γνωστός στιχουργός, Νίκος Μωραΐτης, επανήλθε με νέα τοποθέτηση για τον Στέφανο Κασσελάκη, στον απόηχο του χάους που επικρατεί στο «στρατόπεδο» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποστέλλοντας το μήνυμα: «Ή κερδίζεις ή μας χάνεις».

Σχετικές ειδήσεις