ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτικοί διαξιφισμοί για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο - Οι θέσεις των κομμάτων

Πολιτικοί διαξιφισμοί για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο - Οι θέσεις των κομμάτων

Η Άννα Ευθυμίου, βουλευτής ΝΔ, ο Γιώργος Καραμέρος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, και ο Παύλος Χρηστίδης, βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, μίλησαν στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για το φορολογικό νομοσχέδιο που αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Ο Γιώργος Καραμέρος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στην επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως είναι πολύ βραχύ το διάστημα από την εκλογή του νέου προέδρου και έχουν συμβεί διάφορα από τότε.

«Η εικόνα που βγάζει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι καλή, είναι αρνητική. Όμως, τα προβλήματα της καθημερινότητας είναι εδώ, αλλά έχουμε προτάσεις. Η ευθύνη δεν είναι μόνο στη μία πλευρά. Αλλά εγώ διαβάζω για το φορολογικό νομοσχέδιο, και διαπίστωσα πως η ΝΔ εξαπάτησε τους ελευθέρους επαγγελματίες».

Η Άννα Ευθυμίου, βουλευτής ΝΔ, είπε με τη σειρά της πως είχαν ενημερώσει πως θα πάρουν μέτρα κατά της φοροδιαφυγής.

«Ο κ. Καραμέρος είπε πως έχουν προτάσεις αλλά εγώ δεν έχω ακούσει μία πρόταση για τη φοροδιαφυγή στους ελευθέρους επαγγελματίες. Αυτή είναι η γενικότερη φιλοσοφία αυτού του νομοσχεδίου. Ίσως πρέπει να γίνει μία κατηγοριοποίηση».

Ο Παύλος Χρηστίδης, βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, είπε πως στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η ανοδική πορεία του κόμματος.

«Αλλά και να κατακτήσουμε μία σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Θέλουμε να είμαστε προσγειωμένοι και θέλουμε να χτίσουμε τη σχέση μας. Πόσο πιο ουσιαστικό θα ήταν να το έλεγε ο κ. Χατζηδάκης πριν της εκλογές γιατί αποδεικνύεσαι πως οι βουλευτές της ΝΔ έβγαιναν προεκλογικά και ”φώναζαν” πως στη ΝΔ φόροι θα υπάρχουν μόνο προς τα κάτω φόροι. Η θέση μας είναι πως πρέπει να το πάρει πίσω το νομοσχέδιο γιατί μιλάμε για μία αδικία στους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι αποκτούν τον τίτλο ‘’των κλεφτών’’. Ο κ. Μητσοτάκης έλεγε το 2019 πως με τη δική του διακυβέρνηση θα διασυνδέσουμε POS με ταμειακές μηχανές. Γιατί δεν έγινε 5 χρόνια τώρα;».

Ο Γιώργος Καραμέρος αναφερόμενος στην ακρίβεια είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν προβάλει εδώ και καιρό προτάσεις.

«Η κυβέρνηση έπρεπε να ελέγξει εγκαίρως τις πολυεθνικές και τα σούπερ μάρκετ. Η κυβέρνηση μια χαρά τα πάει με τις μεγάλες επιχειρήσεις, δεν τους φορολογεί. Οι σχέσεις συγκεκριμένων υπουργών με μεγάλες επιχειρήσεις έκλεισαν το μάτι στην αισχροκέρδεια».

Σε σχέση με την ενδεχόμενη αποχώρηση της Έφης Αχτσιόγλου είπε πως δεν θα ήθελε να φύγει κανείς.

«Θωρώ πως η λέξη αποστάτες είναι βαριά γιατί ο καθένας κάνει τις επιλογές του στην πολιτική αλλά θα ήθελα να παραμείνουν οι 6. Την ιστορία την γράφουν οι παρούσες και παρόντες αλλά όταν υπάρχουν νέοι άνθρωποι που μπορούν να προσφέρουν είναι πολύ σημαντικό. Αντίπαλός μας είναι οι πολιτικές της ΝΔ».

Η Άννα Ευθυμίου είπε για 1+1 στα σούπερ μάρκετ πως πρέπει να το κρατήσουμε.

Ο Παύλος Χρηστίδης είπε με τη σειρά του για τις αποχωρήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ πως οι πολιτικές εξελίξεις στο κόμμα επηρεάζουν όλη την πολιτική σκηνή.

«Για εμάς το ζήτημα είναι πως απέναντι στη κρίση χρειάζονται απαντήσεις και εμείς έχουμε. Αυτό που βλέπουμε από το δημοσκοπήσεις είναι πως ο κόσμος μας ακούει. Δεν υπάρχει συζήτηση με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για να έρθει στο ΠΑΣΟΚ. Στις Ευρωεκλογές θα είμαστε ψηλά, πιο ψηλά από τον ΣΥΡΙΖΑ».