ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Στο «τραπέζι» παρέμβαση για τις τιμές στις τηλεπικοινωνίες

Μητσοτάκης: Στο «τραπέζι» παρέμβαση για τις τιμές στις τηλεπικοινωνίες
INTIME.

Ο Πρωθυπουργός άφησε «ανοικτό» παράθυρο για κυβερνητική παρέμβαση όσον αφορά τις τιμές στις τηλεπικοινωνίες.

«Η ακρίβεια είναι το πρώτο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα το ελληνικό νοικοκυριό και γνωρίζω πολύ καλά πόσο δύσκολα τα βγάζουν πέρα, ειδικά τα νοικοκυριά που έχουν τα χαμηλότερα εισοδήματα.

Η αντιμετώπιση της ακρίβειας αποτελεί απόλυτη κυβερνητική προτεραιότητα. Τον Δεκέμβριο, εκταμιεύσαμε πάνω από 700 εκατ. ευρώ για να ενισχύσουμε τα πλέον αδύναμα νοικοκυριά», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη στην ΕΡΤ.

«Πιστεύω στην αγορά, αλλά γνωρίζω ότι το υπερκέρδος είναι στο μυαλό κάποιων, εκεί πρέπει να παρέμβουμε. Παράλληλα, εξετάζουμε όλο το πλαίσιο των τιμών προϊόντων και υπηρεσιών αναφορικά με τις τηλεπικοινωνίες, σε συνδυασμό πάντα με την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Όλες οι πρωτοβουλίες μας στοχεύουν στη διαφάνεια», προσέθεσε ο κ. Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων.

«Το “e–Καταναλωτής” είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο “εργαλείο” και ενθαρρύνω τους τηλεθεατές μας να το αξιοποιούν περισσότερο, γιατί δίνει πολύ χρήσιμα συγκριτικά στοιχεία τιμών. Με αυτόν τον τρόπο λειτουργεί εύρυθμα μία αγορά, όταν λειτουργεί ο ανταγωνισμός.

«Έτσι λειτούργησε και ο ανταγωνισμός, τελικά, στις τιμές των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας. Διότι θυμάστε, πόση κριτική, καλοπροαίρετη, μέσα από διάφορα εύθυμα βιντεάκια και memes είδαμε για τα πολύχρωμα τιμολόγια», συμπλήρωσε.

«Τελικά αυτή η διαφάνεια στις τιμές οδήγησε τους προμηθευτές, τουλάχιστον για τον Ιανουάριο –και εκτιμώ ότι αυτό θα συνεχισθεί, τουλάχιστον και για τους επόμενους μήνες, γι’ αυτούς που έχουμε ορατότητα– να δώσουν χαμηλότερες τιμές.

Αυτό σημαίνει, ουσιαστικά, ανταγωνισμός στην πράξη. Όμως με ένα κράτος το οποίο εποπτεύει την αγορά και το οποίο παρεμβαίνει όποτε αυτό είναι απαραίτητο» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχετικές ειδήσεις