ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης για Τέμπη: «Δεν υπάρχει κανένα μπάζωμα – Η συνομωσιολογία καταστρέφει τη χώρα»

Γεωργιάδης για Τέμπη: «Δεν υπάρχει κανένα μπάζωμα – Η συνομωσιολογία καταστρέφει τη χώρα»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στη συνέντευξή του αναφέρθηκε στις πρόσφατες εξελίξεις για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Κατηγορηματικά αρνητικός εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας για το δυστύχημα των Τεμπών και το φημολογούμενο «μπάζωμα» της περιοχής του δυστυχήματος στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7. «Η συνωμοσιολογία καταστρέφει τη χώρα.», δήλωσε μιλώντας στον Δημήτρη Βενιέρη και τη Βιργινία Δημαρέση.

Δεν υπάρχει κανένα μπάζωμα.

«Δεν υπάρχει κανένα μπάζωμα. Η συνωμοσιολογία καταστρέφει τη χώρα. Γίνεται το δυστύχημα. ‘Έβρεχε δυο μέρες συνεχόμενα. Τα βαγόνια έχουν ξωκύλει . Πάει η Πυροσβεστική και πρέπει να στήσει τους γερανούς για να σηκώσει τα βαγόνια ώστε να βρει τυχόν επιζώντες και να περισυλλέξει τα πτώματα. Οι γερανοί, βάρους πολλών τόνων, πρέπει να σηκώσουν βαγόνια πολλών τόνων, πρέπει να πατήσουν σε σταθερό έδαφος. Το έδαφος από κάτω είναι σαθρό με λάσπη από τη βροχή. Και τι λέει η Πυροσβεστική; «Έγινε διαμόρφωση του χώρου προκειμένου να ερπιχειρήσουν οι γερανοί, να σηκώσουν τα βάρη. Οι γερανοί χρειάζονται σταθερό πεδίονα μη βουλιάζει για αυτό και εθεσαν κάποια φερτά αντικείμενα. Πέταξαν χαλίκι και γαρμπίλι, έκαναν το έδαφος σταθερό για να πατήσουν οι γερανοί.

Για την εμπλοκή Τριαντόπουλου

«Ο Τριαντόπουλος δεν είχε καμία αρμοδιότητα να δώσει τέτοια εντολή δεν ξέρω πώς τον έχουν μπλέξει. Τέτοια εντολή μπορεί να δώσει μόνο η πολιτική προστασία, είτε της Περιφέρειας είτε του κράτους. Η εμπλοκή Τριαντόπουλου έγινε για να βάλουν μια συνωμοσία γύρω από το Μέγαρο Μαξίμου», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Για το ξυλόλιο

«Εαν υπάρχει περίπτωση λόγω λαθρεμπορίας να έχει γιγαντωθεί το δυστύχημα αυτό και αν η έκρηξη να μην είναι από τα λάδια των τρένων των φρένων αλλά είναι λόγω ενός παρανόμου υλικού που μεταφερόταν με την εμπορική αμαξοστοιχία, εγώ προσωπικά θέλω να βρεθεί ο υπεύθυνος και να τιμωρηθεί ισόβια. Όμως αν υπάρχει θέμα λαθρεμπορίας αυτό εις τι αφορά τη διερεύνηση του ατυχήματος σε κυβερνητικό επίπεδο; Για ποιον λόγο η κυβέρνηση να θέλει να συγκαλύψει μια λαθρεμπορία; Η συνομωσιολογία βλάπτει τη λογική», είπε αγανακτισμένος.

Για την επιτάχυνση των διαδικασιών

«Το Μάτι έγινε το 2018 και τώρα γίνεται το δικαστήριο μετά από έξι χρόνια. Τα Τέμπη με ειδικό νόμο της κυβέρνησης θα ξεκινήσει η διαδικασία ενός του 2024, αν έχει ολοκλήρώσει ο ανακριτής και ο εισαγγελέας την έρευνα του από τον Ιούνιο του 2024», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ακούστε το ηχητικό εδώ: