ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημήτρης Μαύρος: «Κερδίζει ο Κασσελάκης και χάνει ο Ανδρουλάκης» – Η ακτινογραφία των ευρωεκλογών

Δημήτρης Μαύρος: «Κερδίζει ο Κασσελάκης και χάνει ο Ανδρουλάκης» – Η ακτινογραφία των ευρωεκλογών
EUROKINISSI.

Τα δυνατά σημεία και οι απώλειες των κομμάτων εν όψει ευρωεκλογών, με τη «ματιά» του Διευθύνοντα Συμβούλου της MRB, Δημήτρη Μαύρου.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το επόμενο ραντεβού των ψηφοφόρων με την κάλπη, στο πλαίσιο των ευρωεκλογών, την 9η Ιουνίου. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Μαύρος, στάθηκε στα τελευταία δημοσκοπικά αποτελέσματα, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Αρχικά, για τον κίνδυνο απωλειών στη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Μαύρος εκτίμησε «περισσότερο από τα δεξιά της, καθώς Δ έχει μετακινηθεί στο κέντρο και έχει κάτσει γερά. Ένας από τους παίχτες που φαινόταν ότι θα μπορούσε να είναι ισχυρός παίχτης, το ΠΑΣΟΚ, έχει μπερδέματα εσωτερικά μέσα του».

Μάλιστα, επεσήμανε ότι «σε έρευνα τον Ιανουάριο τρομάξαμε γιατί είδαμε τα δύο κόμματα να βγαίνουν ακριβώς ίδια. Σήμερα (σ.σ. εχθές, 12/03) βγήκε άλλη δημοσκόπηση που βγάζει δύο μονάδες μπροστά τον ΣΥΡΙΖΑ και την περασμένη εβδομάδα τους έβγαζε ισόπαλους».

Στη συνέχεια, μιλώντας για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, τόνισε πως «εκείνο που παρατηρείται, είναι πως όσο τον “πυροβολούν” είτε μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ είτε έξω από το κόμμα και δεν τον σκοτώνουν, “μπαρουτοκαπνίζεται” και μαθαίνει, θρέφεται από αυτό και αποκτά μεγαλύτερη πολιτική υπόσταση από αυτή που είχε, όταν ξεκίνησε».

Αναφερόμενος στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Μαύρος σχολίασε ότι «ο Νίκος Ανδρουλάκης, όσο προσπαθεί να ζυγίσει τις καταστάσεις, να είναι πολιτικά ορθός και να είναι λίγο “έτσι” και λίγο “αλλιώς”, μάλλον φαίνεται να χάνει τελικά. Παλαιότερα του προσέθεσε, τώρα αυτό δημιούργησε κόπωση».

Τέλος, σχετικά με τις επερχόμενες ευρωεκλογές, ο Δημήτρης Μαύρος υπογράμμισε ότι «τα άλλα κόμματα εξαιρουμένων κάποιων φαίνεται να έχουν μία δυναμική και εκπροσωπούν διαφορετικές πολιτισμικές αντιλήψεις και αναφέρομαι σε κόμματα που είναι δεξιά της Νέας Δημοκρατίας.

Αυτήν τη στιγμή, η κυβέρνηση έχει απέναντι μία αδύναμη αντιπολίτευση ακόμα άρα δεν φεύγει κανείς να πάει αλλού. Το θυμικό των Ελλήνων είναι πληγωμένο σε διάφορα περιφερειακά θέματα που φορτίζουν πολύ έντονα το τοπίο και άρα, ανεβάζουν τις απαιτήσεις από την ακρίβεια που είναι το κυρίαρχο ζητούμενο, ενώ, δίπλα στην ακρίβεια παρεισφρύει το ζήτημα του διαθέσιμου εισοδήματος».

Σχετικές ειδήσεις