ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: «Μένουμε Ελλάδα με Κυριάκο Μητσοτάκη - Δεν πάω πουθενά»

Μητσοτάκης: «Μένουμε Ελλάδα με Κυριάκο Μητσοτάκη - Δεν πάω πουθενά»

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την απάντηση που είχε δώσει σε σχετικό ερώτημα εκ μέρους του Newsbomb.gr στη ΔΕΘ 2023, αναφορικά με τα σενάρια που τον ήθελαν να στρέφεται πολιτικά προς την Ευρώπη

Για ακόμα μία φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1, επιβεβαίωσε πως θα παραμείνει στην Ελλάδα, παρά τα σενάρια και τις φήμες που τον ήθελαν να στρέφεται στην Ευρώπη για να αναλάβει πολιτικό αξίωμα στο Ευρωκοινοβούλιο. Κάτι που είχε δηλώσει για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ 2023, όταν είχε ερωτηθεί σχετικά από τη διευθύντρια του newsbomb.gr, Αμαλία Κάτζου.

Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ρωτήθηκε ως εξής: «Είπατε στο συνέδριο "Μένουμε Ευρώπη με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Μένουμε Ελλάδα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη". Πολλοί σας θέλουν έτοιμο για την Ευρώπη και θυμάμαι, σε σχετικό ερώτημα στη ΔΕΘ είχατε απαντήσει μ' ένα τραγούδι, το "Δεν πάω πουθενά". Θα απαντούσατε το ίδιο και τώρα;»

«Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο», ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η διάψευσή μου παραμένει εξίσου κατηγορηματική. Δεν πάω πουθενά. Δεν με ενδιαφέρει να εκπροσωπήσω την Ευρώπη στην Ελλάδα, αλλά την Ελλάδα στην Ευρώπη. Θα είμαι πρωθυπουργός της πατρίδας μας, εκεί που με έταξαν οι Έλληνες πολίτες και θα σεβαστώ απόλυτα την ετυμηγορία τους όπως αυτή διαμορφώθηκε στις εκλογές», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Kυριάκος Μητσοτάκης στο Newsbomb: «Δεν πάω πουθενά»

Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ του 2023, ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε για τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να αναλαμβάνει μία θέση στην Ευρώπη, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στην Κομισιόν, ακόμα και ως γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ. Με χιουμοριστική διάθεση απάντησε αρχικά: «Με αιφνιδιάζετε κυρία Κάτζου. Θυμάμαι ένα τραγούδι που λέει ‘δεν πάω πουθενά, εδώ θα μείνω’; Σας καλύπτει αυτή η απάντηση».

Ωστόσο τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση επιθυμεί να τιμήσει την ψήφο του ελληνικού λαού που τον εμπιστεύτηκε: «Έχω εκλεγεί με ένα υψηλό πόσοστο πρωθυπουργός της χώρας και θα τιμήσω την ψήφο του ελληνικού λαού για την επόμενη τετραετία. Δεν μπορώ να φανταστώ πιο σημαντική δουλειά από αυτή την οποία κάνω για την πατρίδα. Θεωρώ απείρως πιο σημαντικό να εκπροσωπώ την Ελλάδα στην Ευρώπη, από το να εκπροσωπώ την Ευρώπη στην Ελλάδα. Ευχαριστώ όσους εκτιμούν τη διεθνή μου εμβέλεια, ή σε αυτούς ότι ενδεχομένως φαντάζονται ότι μπορούν να με ξεφορτωθούν στέλνοντάς με σε ευρωπαϊκή θέση, αλλά δεν έχω τέτοια πρόθεση. Δεν πάω πουθενά», ανέφερε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός.

Σχετικές ειδήσεις