Μητσοτάκης στην ΚΟ: Τρίτη τετραετία θα αποτρέψει την επιστροφή σε όσα ζήσαμε
«Για να κερδίσουμε τρίτες συνεχόμενες εκλογές πρέπει να την ιδρώσουμε τη φανέλα και θα την ιδρώσουμε όλοι»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στην ΚΟ της ΝΔ σχετικά με την έναρξη της διαδικασίας για τη Συνταγματική Αναθεώρηση με ορίζοντα το 2027 και έμφαση σε ένα σύγχρονο Σύνταγμα.
Αρχικά ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο ταξίδι του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
«Μια τρίτη τετραετία θα αποτρέψει την επιστροφή της Ελλάδας σε όσα ζήσαμε τρεις τετραετίες πίσω», ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη το πρώτο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες είναι η ακρίβεια.

«Να μιλάμε στη γλώσσα των πολιτών και όχι να μεταφέρουμε τις δικές μας ανασφάλειες. Πρέπει να είμαστε παραγωγικοί και να αποφεύγουμε μίζερη εσωστρέφεια», είπε ο κ. Μητσοτάκης.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης.
«Κάθε κρατική δαπάνη θα πρέπει να είναι δημοσιονομικά βιώσιμη. Να κατοχυρώσουμε συνταγματικά αυτό που πέτυχε η κυβέρνησή μας να παράγει πλεονάσματα θα κατοχυρωθεί συνταγματικά για να μην πειραματιστεί ποτέ ξανά κανείς με το μέλλον των παιδιών μας», είπε, ενώ αναφέρθηκε και στο στεγαστικό και στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και στο περίφημο άρθρο 86. Ζήτησε επίσης συνταγματική κατοχύρωση της σημαίας και της ελληνικής γλώσσας ως σύμβολα του έθνους.
Έκανε λόγο για «συνολική και θεσμική απάντηση» και υπογράμμισε:
«Ένα νέο Σύνταγμα απαντά στα ζητούμενα ενός σύγχρονου κράτους δικαίου»
«Στόχος μέχρι το 2030 να έχουμε ξεριζώσει παθογένειες»
«Η πρότασή μας για Συνταγματική Αναθεώρηση είναι μια φυγή προς τα εμπρός»
Κατηγόρησε την αντιπολίτευση για «αφωνία». «Δείχνει ότι αδιαφορεί για την επόμενη μέρα της χώρας. Έχει αγωνία για το πώς θα κατασκευάσει σενάρια για να πλήξει το ήθος της παράταξής μας», είπε και έκανε λόγο για «χυδαίο δηλητήριο».
Συνεχάρη την ΚΟ για την στάση της απέναντι στις δικογραφίες της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας λέγοντας: Αποδείξαμε πως καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται
«Όπως οι βουλευτές μας έκαναν το σωστό έτσι έχει υποχρέωση και η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. Περιμένω σύντομα να διαλυθούν ν οι σκιές πάνω από τα στελέχη μας. Όλοι οι βουλευτές μας θα βρίσκονται στα ψηφοδέλτια εφόσον το επιθυμούν, ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας», πρόσθεσε.
«Όποιος δεν έχει επιχειρήματα του περισσεύει το θράσος», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις κατηγόρίες προς την κυβερνώσα παράταξη.
«Θα συνεχίσω τις μεταξύ μας επαφές. Δεν νομίζω ότι έχετε δυσκολία να επικοινωνήσετε με το πρωθυπουργικό γραφείο», επισήμανε ακόμη και πρόσθεσε: «Για να κερδίσουμε τρίτες συνεχόμενες εκλογές πρέπει να την ιδρώσουμε τη φανέλα και θα την ιδρώσουμε όλοι»
«Είμαστε ένα κόμμα που ακούει και διορθώνει τα λάθη του», είπε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Δεν είμαστε μόνο δύναμη σταθερότητας. Η σταθερότητα δεν πρέπει να συγχέεται με την στασιμότητα. Αλλά μπορούμε να είμαστε δύναμη ρήξης και ανατροπής», ανέφερε κλείνοντας την ομιλία του.
Τα σημαντικότερα σημεία της ομιλίας Μητσοτάκη:
-Όσα συζητούμε εσωτερικά πρέπει να τις προσδοκίες των πολιτών που αντιμετωπίζουν την ακρίβεια και λύσεις - οφείλουμε, να ανταποκριθούμε στη συγκυρία
-Η ΝΔ έχει να κάνει πολλά ακόμη για την Ελλάδα του 2030 – Αιχμή η Συνταγματική Αναθεώρηση - 30 αλλαγές με θεσμικό, οικονομικό, κοινωνικό και ταυτοτικό περιεχόμενο για το αύριο της πατρίδας και του έθνους
-Στα κατάλοιπα του παλαιοκομματισμού έρχεται να αντιταχθεί ο νέος Καταστατικός Χάρτης, μια θεσμική ρήξη και μια φυγή προς τα μπρος
Ενιαία δέσμη κανόνων που θα ισχύουν για όλους, αποκλείοντας εκτροπές και Οδικός Χάρτης με επιμέρους πυξίδες που θα οδηγούν τη δημόσια ζωή και το πολιτικό σύστημα στη νέα εποχή. Γι’ αυτό και θα αποτελέσει μία από τις κεντρικές προεκλογικές μας δεσμεύσεις.
-Σήμερα να μιλήσουμε με ειλικρίνεια και να μην κρύψουμε τυχόν λάθη, αλλά να τις συνοδεύσουμε και με εναλλακτικές προτάσεις – Κόκκινη λεπτή γραμμή αυτή που χωρίζει τον προβληματισμό από την εσωστρέφεια
Παρακολουθήστε την ομιλία του πρωθυπουργού:
Διαβάστε επίσης