ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπανδρέου: Η ψήφος στα αντιμνημονιακά κόμματα θα φέρει καταστροφή

Παπανδρέου: Η ψήφος στα αντιμνημονιακά κόμματα θα φέρει καταστροφή

«Πρέπει να συνεργαστούμε, να ενοποιήσουμε τις δυνάμεις μας», διεμήνυσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο BBC ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Πρέπει να αφήσουμε κατά μέρος όλες τις εθνικιστικές ρητορικές που τα βάζουν με τους ανθρώπους στον Νότο, με τους οπαδούς της λιτότητας Γερμανούς ή, τέλος, με οποιονδήποτε άλλον», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου..

Ο πρώην πρωθυπουργός εκτιμά ότι οι στιγμές που περνά η Ελλάδα είναι κρίσιμες, σημειώνοντας ότι τα προβλήματα στην περιοχή της ευρωζώνης "είναι βαθύτερα", σε σύγκριση με τα τρέχοντα προβλήματα των Ελλήνων.

Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε τη λύπη του για την απουσία τραπεζικής ένωσης, κοινής δημοσιονομικής και οικονομικής πολιτικής στην ευρωζώνη, εκτιμώντας παράλληλα ότι τα τωρινά προβλήματα στην Ελλάδα, είναι οι αγγελιαφόροι "βαθύτερων προβλημάτων" στην ΕΕ.

Ο πρώην πρωθυπουργός προειδοποίησε για τις επιπτώσεις από τη θετική ψήφο στα κόμματα που εναντιώνονται στους όρους της δανειακής σύμβασης που η ελληνική κυβέρνηση συνήψε, εκτιμώντας ότι εάν η Ελλάδα φύγει απ' το ευρώ θα επακολουθήσει υψηλός πληθωρισμός, "συνωστισμός για να γίνουν αναλήψεις στις τράπεζες" .

«Θα πρόκειται για μείζονα καταστροφή, δεν θα είχε μόνον κοινωνικές επιπτώσεις, αλλά και πολιτικές, περιπλέκοντας την προσπάθεια, που η Ελλάδα κάνει για μεταρρυθμίσεις», επισήμανε.

«Έχει δημιουργηθεί το κατάλληλο έδαφος για τον λαϊκισμό, για τα ρατσιστικά κόμματα, για τα νεοφασιστικά κόμματα...που ποδοπατούν τις αξίες πάνω στις οποίες η ΕΕ οικοδομήθηκε", υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου ερωτηθείς για την είσοδο της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο.