ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν επετεύχθη συμφωνία στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Δεν επετεύχθη συμφωνία στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Στις 21.30 ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των τριών πολιτκών αρχηγών που στηρίζουν την Κυβέρνηση. Στην δίωρη σύσκεψη τέθηκαν επί τάπητος όλα τα μέτρα που προτείνει η Κυβέρνηση προς την τρόϊκα ύψους 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ μετά και την απογευματινή συνάντηση των τροικανών με τον Υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Πρώτος εξήλθε ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ, Φώτης Κουβέλης, ο οποίος είπε:«Δεν υπάρχει συμφωνία. Θέλουμε τα μέτρα να είναι δίκαια και να μην αδικηθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι και όλοι αυτοί που έχουν πληγεί. Θέλουμε τα μέτρα όχι μόνο να φτάνουν το όριο των 11,5 δισ. ευρώ αλλά να συνοδευτούν από μέτρα για την ανάπτυξη». Στη συνέχεια είπε ότι χωρίς ανάπτυξη, δεν θα γίνει τίποτα και συμπλήρωσε ότι για τον ίδιο και την ΔΗΜ.ΑΡ τίποτα δεν είναι δεδομένο.

«Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο», είπε με νόημα και σε ένα μήνυμα του προς την Τρόϊκα τόνισε ότι «πρέπει να καταλάβουν ότι οι αξιώσεις και οι απαιτήσεις τους απευθύνονται σε μια τεμαχισμένη κοινωνία».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος είπε έξω από το Μαξίμου ότι σκοπός δεν είναι μόνο η επιτυχία πρωτογενούς πλεονάσματος, αλλά και το να γίνει η χώρα ξανά βιώσιμη και να πάρει μπρος η κοινωνία. «Αποφασίσαμε να εξειδικευσουμε τα μέτρα των 11,5 δισ. και θεωρώ αυτονόητο ότι μετά την οριστική συμφωνία θα δοθεί το προβλεπόμενο αντάλλαγμα από τη τρόικα, δηλαδή την παράταση που προβλέπεται ρητά. Πρέπει να εκταμιευθεί η δόση για να υπάρξει ρευστότητα. Πρέπει να σταματήσουν οι δηλώσεις που κάνουν λόγο για έξοδο της χώρας, καθώς κάνουν κακό μόνο στα χρέη των δικών τους χωρών».

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι η συνεργασία του και οι σχέσεις του με τον κ. Σαμαρά και τον κ. Κουβέλη είναι σε άριστο επίπεδο και κατέληξε λέγοντας ότι θα υπάρξει νέο ραντεβου των τριών την Τετάρτη στις 19.30 για την οριστικοποίηση των μέτρων.

"Η συνοχή της κυβέρνησης είναι αδιαμφισβήτητη", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σε δημοσιογράφους στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά το τέλος της συνάντησης των τριών κυβερνητικών εταίρων. "Είμαστε όλοι μαζί και όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να πείσουμε την τρόικα", είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Τα «αγκάθια» στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για τα 11,5 δισ.

Την Κυριακή το κρίσιμο ραντεβού Στουρνάρα-Τρόικας