ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν θα επιτρέψει κυβερνητική κρίση έναντι των μέτρων η ΔΗΜ.ΑΡ

Δεν θα επιτρέψει κυβερνητική κρίση έναντι των μέτρων η ΔΗΜ.ΑΡ

Την πρόθεσή της να μην προκαλέσει κυβερνητική κρίση η ΔΗΜ.ΑΡ μέσω της ψήφισης των μέτρων εξέφρασε ο γραμματέας του κόμματος Σπ. Λυκούδης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Συγκεκριμένα, για την στάση της ΔΗΜ.ΑΡ στην ψήφιση των μέτρων είπε ο κ. Λυκούδης: «Εμείς βρισκόμαστε στην κόψη του ξυραφιού. Από τη μία βαραίνει αποφασιστικά στη δική μας στάση η κοινωνική ευαισθησία που έχουμε και οφείλουμε να έχουμε ως κόμμα της Αριστεράς απέναντι στους ανθρώπους που υφίστανται αυτή την απίστευτη οικονομική πίεση. Από την άλλη, όμως, πρέπει να πρυτανεύει στη σκέψη μας, ότι η Δημοκρατική Αριστερά δεν μπορεί να επιτρέψει στον εαυτό της, σε αυτήν τη φάση, να δημιουργηθεί μια σοβαρή πολιτική και κυβερνητική κρίση», δήλωσε ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ, Σπ. Λυκούδης, αναφορικά με τη στάση του κόμματος στα μέτρα.

Ο κ. Λυκούδης πρόσθεσε, ότι η ΔΗΜΑΡ θα παλέψει μέχρι τέλους με όσο μεγαλύτερη πίεση και σκλήρυνση της θέσης μπορεί και από τη δική της πλευρά και υπενθύμισε, ότι ο κ. Κουβέλης μετά την τελευταία σύσκεψη των αρχηγών πολιτικοποίησε το θέμα, λέγοντας πως «η τρόικα πρέπει να λάβει υπόψη της ότι η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλο και θα πρέπει να πάψει να έχει απέναντί της αυτή την επιθετική πολιτική...». Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες για τον κ. Μειμαράκη, ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε πως πρέπει άμεσα να διαλευκανθεί η υπόθεση και τόνισε ότι «όλα αυτά παραμένουν -το λέω και πρέπει να το λέμε και να το ξαναλέμε- στο επίπεδο της δημοσιογραφικής προσέγγισης, διότι ακόμα δεν γνωρίζουμε».