ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Έβαλε μαύρες πλερέζες η εθνική διαπλοκή

Τσίπρας: Έβαλε μαύρες πλερέζες η εθνική διαπλοκή

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για παγίδα που στήθηκε σε βάρος της χώρας από αυτούς που νόμιζαν ότι θα τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Για καραμπινάτη διαπλοκή έκανε λόγο ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, αναφερόμενος στην υπόθεση της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική.

Κατά τη συζήτηση σχετικής επερώτησης του κόμματός του στη Βουλή, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι είναι «μεγάλη ειρωνεία» το ότι την ίδια ώρα που συζητείται το θέμα «η εθνική διαπλοκή έχει βάλει μαύρες πλερέζες».

«Οι πρωταγωνιστές και εμπνευστές του Μνημονίου σήμερα συνειδητοποιούν ότι αυτή η παγίδα που στήθηκε σε βάρος της χώρας ίσως να αφορά και τους ίδιους και ότι δεν θα τύχουν της ευνοϊκής μεταχείρισης όπως είχαν συνηθίσει από το πολιτικό προσωπικό», ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τα επιχειρηματικά συμφέροντα ότι «ενώ εδώ και τρία χρόνια έκαναν τη βρώμικη δουλειά συκοφαντώντας κάθε κοινωνική και επαγγελματική κατηγορία, ενώ ισοπέδωσαν τα πάντα και όποιον αντιστάθηκε στην πολιτική του Μνημονίου, τώρα που τους ειδοποιούν και τους απειλούν να τους πάρουν τη δύναμη που είχαν ως σήμερα, τώρα άρχισαν τα δάκρυα και λένε ότι είναι θέμα εθνικής ανάγκης να κρατηθούν οι επιχειρήσεις τους».

«Όταν υμνούσαν την πολιτική της βαρβαρότητας που οδήγησε χιλιάδες στην ανεργία, η εθνική ανάγκη δεν ήταν οι θέσεις εργασίας, αλλά το μνημόνιο και τώρα είναι οι ίδιοι που θυμήθηκαν ότι οι τράπεζες κινδυνεύουν με αφελληνισμό», πρόσθεσε. Υπενθύμισε τέλος ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για εθνικοποίηση των τραπεζών, «τον χλευάζανε και νομίζανε ότι τα λεφτά του IFSF θα ήταν σαν τα θαλασσοδάνεια».