ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Η Γερμανία θα καταστρέψει την Ευρώπη

Τσίπρας: Η Γερμανία θα καταστρέψει την Ευρώπη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζει τη θέση του και αποκλείει μετεκλογική συνεργασία με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

«Τα μνημόνια δεν είναι η λύση αλλά το πρόβλημα», υπογραμμίζει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας εκφράζοντας την ανησυχία του ότι η Γερμανία θα καταστρέψει την Ευρώπη με τη «γραμμή» που ακολουθεί.

«Το φάρμακο της λιτότητας είναι πιο εξοντωτικό από την ίδια την ασθένεια του χρέους και αυτό δεν το λέει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι όπως πάμε, η Γερμανία θα καταστρέψει την Ευρώπη», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής». «Το Μνημόνιο πρέπει να τελειώσει. Και αυτό θα γίνει με μία αριστερή κυβέρνηση, με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ», επεσήμανε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως η Κουμουνδούρου δεν επιθυμεί την άτακτη χρεοκοπία της χώρας, σημειώνοντας πως η λύση στο πρόβλημα βιωσιμότητας του χρέους είναι να «ανακοπεί ο φαύλος κύκλος της ανεξέλεγκτης ύφεσης», που σημαίνει τον τερματισμό της «πολιτικής της λιτότητας».

«Όχι σε συνεργασία με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ»

Μετά την αποδοκιμασία που δέχτηκε από στελέχη του κόμματος για την απόφαση να βγάλει από το «κάδρο» των ευθυνών για τη λίστα Λαγκάρντ τον Γ. Παπανδρέου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να «λειάνει» τις αντιθέσεις κόβοντας κάθε επικοινωνία με την Ιπποκράτους και βάζοντας τέλος στα σενάρια μετεκλογικής συνεργασίας.

«Όπως είναι τα πράγματα σήμερα δεν υπάρχουν περιθώρια σύγκλισης με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ», ξεκαθάρισε ο κ. Τσίπρας.

Αναφορικά με τις αποκρατικοποιήσεις, σημειώνει πως όλα τα δεδομένα πρέπει να επανεξεταστούν με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

Διαβάστε επίσης:

Α. Τσίπρας: Τα προγράμματα διάσωσης του ευρωπαϊκού νότου απέτυχαν

Συνεντεύξεις Τσίπρα σε «Wall Street Journal» και «Bloomberg»

Τσίπρας: Θα συμμαχήσω ακόμα και με το διάβολο για το καλό της χώρας