ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επαναβεβαίωση της… αρχηγίας του θα ζητήσει ο Βενιζέλος!

Επαναβεβαίωση της… αρχηγίας του θα ζητήσει ο Βενιζέλος!

Λίγες μέρες πριν το επόμενο κρίσιμο συνέδριό του το ΠΑΣΟΚ, το άλλοτε κραταιό κίνημα που παλεύει τώρα για την πολιτική του επιβίωση, ζει στιγμές νευρικής κρίσης, έντονων ζυμώσεων και αμφισβητήσεων, ζέοντος παρασκηνίου…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του Μάρκου Μουζάκη

Το Newsbomb σας έχει ενημερώσει για τις παρασκηνιακές ζυμώσεις και διεργασίες, για τα δείπνα και τις διάφορες συνάξεις ενόψει συνεδρίου, καθώς και για το ντε φάκτο σχηματισμό δύο στρατοπέδων, των υποστηρικτών των επιλογών Βενιζέλου και τωναντιτιθέμενων στις επιλογές αυτές, με κεντρική αιχμή κριτικής τον άκρατο «κυβερνητισμό» που οδηγεί –όπως υπογραμμίζουν οι διαφωνούντες- το ΠΑΣΟΚ στο να είναι «συνιστώσα της Ν.Δ.»!

Και δεν του έφταναν του νυν αρχηγού του ΠΑΣΟΚ οι διαφωνίες με στελέχη σαν τον Σκανδαλίδη, τον Ρέππα, τον Παπουτσή, τον Καρχιμάκη, ακόμα και τη Φώφη, ήρθε αυτή η περίεργη σύναξη της «ομάδας των εφτά υφυπουργών (του ΓΑΠ)» στην οποία παραβρέθηκαν δεκάδες νυν και πρώην βουλευτές, στη διάρκεια της οποίας επίσης εκφράστηκε οξεία κριτική των επιλογών του, αν και στελέχη της ομάδας αυτής (π.χ.Σαχινίδης, Μωραΐτης) υποτίθεται ότι περιλαμβάνονται στην ηγετική ομάδα που έχει σχηματίσει ο Βενιζέλος!

Ακολούθησε κείμενο τεσσάρων στελεχών, με το οποίο ζητείται η εγκατάλειψη της συνεργασίας με τη Ν.Δ. και η αναζήτηση συμμαχιών με ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Οικολόγους. Ένα κείμενο δηλαδή κοντά στις απόψεις Σκανδαλίδη, Παπουτσή, Ρέππα…

Έγκυρες πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι ο Βενιζέλος είναι εξοργισμένος με όλη αυτή την αμφισβήτηση. Μάλιστα, όπως μας τόνισε συνεργάτης του, «βρίσκεται σε κατάσταση νευρικής κρίσης και σχεδιάζει σκληρή επίθεση ενάντια στους διαφωνούντες».

Είναι προφανές ότι αντιλαμβάνεται πως αν συνεχιστεί η αμφισβήτησή του, η κριτική σε βασικές επιλογές του, τότε κινδυνεύει να πάει σε ένα συνέδριο αρένα, που θα αποτελέσει ένα ακόμα βήμα στην κατιούσα πορεία του ΠΑΣΟΚ. Και αυτό θα έχει εκ των πραγμάτων σοβαρότατο αντίκτυπο και στη δική του ηγετική πορεία, αν και επίσημα τουλάχιστον αυτή τη στιγμή ουδείς θέτει ζήτημα αλλαγής ηγεσίας.

Ο ίδιος συνεργάτης του μας αποκάλυψε, ότι ο Β. Βενιζέλος προκειμένου να ακυρώσει όλο αυτό το ανεξέλεγκτο κύμα αμφισβήτησης και κριτικής προτίθεται:

•Να βάλει με δική του πρωτοβουλία θέμα επαναβεβαίωσης της ηγεσίας του, με την έναρξη του συνεδρίου!

Πιστεύει ότι μια τέτοια κίνηση με δεδομένο ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή «αντίπαλο δέος», τουλάχιστον οργανωμένο, θα αποτελέσει μια δυνατή απάντηση και θα του επιτρέψει να ελέγξει το συνέδριο πολιτικά και οργανωτικά, κάτι που έχει απόλυτη ανάγκη προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα τη συνεργασία του με τον Αντ. Σαμαρά,ο οποίος τον διευκολύνει έτσι κι αλλιώς.

Ακόμα και μεταθέτοντας τον ανασχηματισμό για μετά το συνέδριο του «αδύναμου κρίκου» της κυβερνητικής συμμαχίας…

Διαβάστε επίσης: