ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεξί χέρι του Κυριακόπουλου, με σύζυγο στη λίστα ο σύμβουλος Χατζηδάκη

Δεξί χέρι του Κυριακόπουλου, με σύζυγο στη λίστα ο σύμβουλος Χατζηδάκη

...και στο βάθος ο Παπανδρέου με τον Σόρος!

Ενδεικτικό της διαπλοκής που στραγγαλίζει κάθε προοπτική είναι η υπόθεση του συμβούλου του υπουργού Χατζηδάκη, κυρίου Ευθυμίου Βιδάλη. Σύμφωνα με την αποκάλυψη - βόμβα της «Δημοκρατίας», η κυρία Μαίρη Βιδάλη, της οποίας το όνομα, εμφανίζεται στην λίστα Λαγκάρντ δεν είναι η γνωστή ηθοποιός, αλλά η σύζυγος του μυστηριώδους συμβούλου! Κάπως έτσι εξηγείται και το πέπλο σιωπής μετά την οργισμένη διάψευση της ηθοποιού, που δολίως ενεπλάκη, αφού αυτή η εξέλιξη αποκαλύπτει έναν ιστό με την άκρη του νήματος στην εταιρεία S&B.

Προ ημερών το Newsbomb είχε αποκαλύψει την φωτογραφική διάταξη υπέρ της εταιρείας που επιχειρούσε να περάσει ο κ. Χατζηδάκης αλλά και την περίεργη κωλυσιεργία αλλαγής του θεσμικού πλαισίου για την αποχώρηση εταιρειών από το χρηματιστήριο, που επίσης ευνοούσε την S&B. Εκεί είχε ακουστεί έντονα ο ρόλος του συμβούλου κυρίου Ευθυμίου Βιδάλη που από το 2001 ήταν Διευθύνων Σύμβουλος στην εν λόγω εταιρεία, θέση από την οποία παραιτήθηκε για να μεταπηδήσει στη νέα του ιδιότητα!

Αυτά τα γεγονότα όμως συμβαίνουν μόνο σε μπανανίες. Φανταστείτε σε οποιαδήποτε ευνομούμενη χώρα του κόσμου, μεγαλοστέλεχος επιχείρησης να χριζόταν σε μία νύχτα κυβερνητικός σύμβουλος σε υπουργείο που από την επομένη θα αγκάλιαζε στοργικά την επιχείρηση!

Ας μην ξεχνάμε ότι οι καταθέτες, που εμφανίζονται στην λίστα Λαγκάρντ, αφορούν την περίοδο που ο κύριος Βιδάλης ήταν ο ισχυρός άνδρας της S&B του κυρίου Κυριακόπουλου, που κατά την διακυβέρνηση Σημίτη είχε σαρώσει κυριολεκτικά ότι υπήρχε, με την αμέριστη στήριξη των «εκσυγχρονιστών».

Αξέχαστες θα μείνουν οι κοινές δράσεις του Οδυσσέα Κυριακόπουλου με τον τότε υπουργό Ανάπτυξης Άκη Τσοχατζόπουλο για τις διαρθρωτικές αλλαγές που «έπρεπε να γίνουν» ώστε να τονωθεί η ανάπτυξη.

Όπως επίσης θα μείνουν αξέχαστες οι δηλώσεις Κυριακόπουλου ότι είχε χρηματοδοτήσει πολιτικούς, εκείνη την χρυσή εποχή, ουδέποτε όμως ανέφερε ονόματα. Φαίνεται ότι κάποιοι πήραν το μήνυμα.

Για τη νομιμότητα και την διακίνηση των καταθέσεων της κυρίας Βιδάλη, θα αποφανθούν οι οικονομικοί εισαγγελείς και το ΣΔΟΕ ως αρμόδιοι. Για το πολιτικό θέμα που ανακύπτει, περιμένουμε την επίσημη τοποθέτηση του κυρίου Χατζηδάκη.

Ο κύριος Ευθύμιος Βιδάλης όμως είναι συνέταιρος του κυρίου Ζαβού, κουμπάρου του Σόρος, στην Zeus Capital Partners. Ο κύριος Ζαβός, φέρεται να είναι ο εκπρόσωπος των συμφερόντων Σόρος στην Ελλάδα, ο άνθρωπος που διοργάνωσε το περιβόητο δείπνο στο σπίτι του ίδιου του Κυριακόπουλου το 2011! Το ότι ο κύριος Γιώργος Παπανδρέου που τόσο φρόντισε τον κύριο Κυριακόπουλο - όπως και τον κύριο Σόρος όπως λένε οι κακές γλώσσες - έκανε ρεβεγιόν στο σπίτι του κυρίου Ζαβού, συνεταίρου του κυρίου Βιδάλη, είναι κάτι που, αν ισχύει, θα πρέπει να προβληματίσει τον ίδιο τον πρωθυπουργό.