ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Βενιζέλος και νεολαίοι οι νικητές του Συνεδρίου

ΠΑΣΟΚ: Βενιζέλος και νεολαίοι οι νικητές του Συνεδρίου

Κυριαρχία «βενιζελικών» στη νέα Κεντρική Επιτροπή με άρωμα νεολαίας.

Νικητές και ηττημένοι του 9ου Συντακτικού Συνεδρίου μετρούν κέρδη και απώλειες στη νέα Κεντρική Επιτροπή, η οποία αποδεικνύεται μακράν η πιο νεανική όλων των εποχών για το κίνημα, με πολλά και ιστορικά στελέχη να μένουν εκτός (βλ. Γ.Μαγκριώτης) ή να μένουν πολύ πίσω από τις πρώτες θέσεις.

Η πολιτική κυριαρχία του Βενιζέλου στο νέο όργανο (75%) ήταν δεδομένη, ωστόσο οι ειδήσεις ήρθαν από τη γενιά των 35άρηδων. Η ομάδα του Νίκου Ανδρουλάκη, κατάφερε με την ορμή της να εκλέξει 38 συνολικά στελέχη σε υψηλές θέσεις ενώ επέβαλε με τη δυναμική της μία σειρά από θέματα στο Συνέδριο δείχνοντας πως η νέα γενιά μόνο με ρόδα δε θα υποδεχθεί τους παλαιότερους στο κόμμα.

Η ανανέωση μάλιστα φτάνει το 50% των μελών του οργάνου, με τους Παπανδρεϊκούς υπό το Μ.Καρχιμάκη να καταφέρνουν να εκλέξουν μόλις 16 μέλη, την Αριστερή Πρωτοβουλία του Γ.Παναγιωτακόπουλου 18 μέλη και την κίνηση των 7 υφυπουργών ή αλλιώς «Σοσιαλδημοκράτες Μεταρρυθμιστές» των Σαχινίδη, Μωραΐτη, Όθωνα κλπ να καταγράφουν εξίσου σημαντική δυναμική.