ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιμένει η Τρόικα για τις απολύσεις-εξπρές στο Δημόσιο

Επιμένει η Τρόικα για τις απολύσεις-εξπρές στο Δημόσιο

Προαπαιτούμενες για τη δόση είναι οι απολύσεις - Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η τελική απόφαση.

Δεν κάνει πίσω η Τρόικα για τις απολύσεις στο Δημόσιο ενώ σύμφωνα με πληροφορίες απαίτησε εκ νέου να απολυθούν άμεσα, μέσα στο 2013 5.500 υπάλληλοι.

Μάλιστα ζήτησε και οργανογράμματα αποχωρήσεων ανά τρίμηνο για να έχει ξεκάθαρη εικόνα.

«Το θέμα του Δημοσίου με την τρόικα θα κλείσει την επόμενη εβδομάδα», σημείωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά τη σύσκεψη με τον Αντώνη Σαμαρά ο κ. Μανιτάκης. Ωστόσο φαίνεται ότι ήδη συμφωνήθηκε με την τρόικα να προχωρήσουν άμεσα οι απολύσεις αλλά και η διαθεσιμότητα.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ

Μετά τη χθεσινή σύσκεψη κυβέρνηση και Τρόικα όπως αναφέρουν πηγές είναι κοντά στη λήξη της διαπραγμάτευσης με θετικό αποτέλεσμα με πρώτο στόχο την απομάκρυνση 2.000 επίορκων των οποίων οι υποθέσεις έχουν προχωρήσει. Για το λόγο αυτό θα υπάρξει νέο πιο αυστηρό πειθαρχικό δίκαιο για τους δημοσίους υπαλλήλους που θα προβλέπει πλήρη περικοπή των αποδοχών μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση έτσι ώστε επί της ουσίας να ανοίξει ο δρόμος για άμεση απόλυση.

Παράλληλα ο κ. Μανιτάκης με εγκύκλιό του ζητά από τα πειθαρχικά να “τρέξουν” όσες υποθέσεις έχουν, ενώ οι πληροφορίες θέλουν στη νέα νομοθετική ρύθμιση να προβλέπεται υποχρέωση των πειθαρχικών συμβουλίων να εκδικάζουν άμεσα υποθέσεις για τις οποίες οι υπάλληλοι είτε έχουν τεθεί σε αργία, είτε έχουν προφυλακιστεί από τη δικαιοσύνη.

Στο μέτωπο της διαθεσιμότητας οι τροικανοί επιμένουν σε όλα τα χρονοδιαγράμματα ζητώντας να συνεχίσει χωρίς παρεκκλίσεις η απομάκρυνση 12.500 ατόμων ως το καλοκαίρι και συνολικά 25.000 ως το τέλος του έτους.