ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεδίκογλου: Η οικογένειά μου έχει πληρώσει το μαρτύριο της κατοχής

Κεδίκογλου: Η οικογένειά μου έχει πληρώσει το μαρτύριο της κατοχής

«Ανοίξαμε το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων για να το κλείσουμε σωστά», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου.

«Υπάρχει μια διαδικασία σε εξέλιξη, σε αυτή τη φάση είναι νομική. Πρέπει να προετοιμαστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», σημείωσε ο κ. Κεδίκογλου μιλώντας στο Real fm.

«Ο παππούς μου, ο Γιώργος Διαμαντόπουλος ήταν από τους Έλληνες που πήγαν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Μπέργκεν-Μπέλζεν. Η οικογένειά μου έχει πληρώσει το μαρτύριο της κατοχής. Γνωρίζω πολύ καλά και είμαι τρομερά ευαίσθητος, αλλά δε χάνω τη συνολική εικόνα», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για το θέμα του ανασχηματισμού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «Δεν είμαι εγώ που θα μπορέσω να σας δώσω μια τέτοια πληροφορία. Γνωρίζω ότι αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση έχει άμεσες επιτακτικές προτεραιότητες της υλοποίησης αυτών των μέτρων ανακούφισης», ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση εξέφρασε την προσωπική εκτίμηση ότι ο ανασχηματισμός δεν είναι πολύ κοντά. «Αυτή είναι η προσωπική εκτίμηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.