ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Ονόματα πάνε κι έρχονται για το… βαθύ λαρύγγι!

ΠΑΣΟΚ: Ονόματα πάνε κι έρχονται για το… βαθύ λαρύγγι!

Παίζουν την κολοκυθιά στο ΠΑΣΟΚ για τις διαρροές περί την (άθλια) οικονομική διαχείριση!

Του Μάρκου Μουζάκη

Την ώρα που το ταμείον είναι μείον (τι μείον δηλαδή, εδώ έχουν εντελώς χάσει το λογαριασμό!), την ώρα που και τα έσχατα υπολείμματα του –κομματικού- πουλόβερ ξηλώνονται με αποτέλεσμα να έχουν απομείνει κάτι κουρέλια (που δεν τραγουδάνε ακόμα!), την ώρα που η διάσπαση φαντάζει απειλητική, την ώρα αυτή ξέρετε ποιο είναι το νέο προσφιλές σπορ στο ΠΑΣΟΚ;

Μα... το ποιος έκανε την πρώτη διαρροή περί την (άθλια) οικονομική διαχείριση της περιόδου του ΓΑΠ, μια διαρροή που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και πλέον απειλεί με ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση ό,τι έχει απομείνει απ' το πάλαι ποτέ κραταιό Κίνημα του Αντρέα!

Έτσι τα ονόματα των «υπόπτων» παρελαύνουν στα κομματικά γραφεία (τα οποία όλοι συνομολογούν πως πρέπει να εγκαταλειφθούν επειδή το κόστος τους είναι πια απαγορευτικό), στα πολιτικά και δημοσιογραφικά στέκια, στις κομματικές ζυμώσεις και διαδικασίες, με αποτέλεσμα νέα εσωστρέφεια και ανακύκλωση αντιπαραθέσεων που σχετίζονται άμεσα και με ξεκαθαρίσματα προσωπικών λογαριασμών!

Ως εν δυνάμει ύποπτοι έχουν αναφερθεί:

Ο ίδιος ο Βενιζέλος ή εν πάση περιπτώσει στέλεχος του πολύ στενού του επιτελείου, το οποίο γνώριζε στοιχεία απ' τη μέχρι τώρα έρευνα των ελεγκτικών εταιριών που έχουν αναλάβει τον έλεγχο της διαχείρισης των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ κατά την επίμαχη περίοδο. Φυσικά και αυτό το σενάριο διαψεύστηκε με κατηγορηματικό τρόπο απ' το νυν αρχηγό του Κινήματος και τους στενούς συνεργάτες του.

Ο Ν. Σαλαγιάννης, διευθυντής των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος επίσης με απόλυτο τρόπο προέβη σε διάψευση.

Ο Κ. Σκανδαλίδης, ο οποίος χαρακτήρισε τη σχετική σεναριολογία αστεία,υποβολιμαία και προβοκατόρικη.

Οι πρώην συνεργάτες του Γιώργου Ν. Αθανασάκης και Ροβ. Σπυρόπουλος, οι οποίοι επί προεδρίας ΓΑΠ ήσαν διευθυντής του γραφείου του και υπεύθυνος των οικονομικών αντίστοιχα και έχουν κληθεί να συνδράμουν το έργο των ελεγκτικών εταιριών. Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι πέραν και των δικών τους φυσικά διαψεύσεων ειδικά ο Αθανασάκης (χωρίς αυτό να σημαίνει έμμεσο κάρφωμα του Σπυρόπουλου βέβαια) ίσως είναι το μοναδικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που ποτέ στην πολύχρονη κομματική του διαδρομή δεν έδωσε «είδηση» σε δημοσιογράφο! Οι ευφάνταστοι πάντως σεναριογράφοι τους χαρακτήρισαν ύποπτους επειδή, λέει, θέλησαν με τη διαρροή να προκαλέσουν κομματική θύελλα τέτοια που να αναγκάσει τη σημερινή ηγεσία να κάνει διάψευση! Σατανικό!

Με τούτα πάντως και με κείνα η εσωκομματική κρίση κι εσωστρέφεια συνεχίζεται, διαιωνίζεται και το τέρμα της δεν είναι ορατό...