ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εγκληματίες: Ξεπούλησαν την Ελλάδα με το μνημόνιο για τα επόμενα 50 χρόνια

Εγκληματίες: Ξεπούλησαν την Ελλάδα με το μνημόνιο για τα επόμενα 50 χρόνια

Η απογοήτευση των ψηφοφόρων για την κυβερνητική πολιτική γίνεται εμφανής σε άλλη μία δημοσκόπηση...

Η απογοήτευση των ψηφοφόρων για την κυβερνητική πολιτική γίνεται εμφανής σε άλλη μία δημοσκόπηση. Όπως προκύπτει λοιπόν από την έρευνα που διεξήγαγε η GPO για λογαριασμό του Μέγκα, σχεδόν επτά στους δέκα ερωτηθέντες (66,8%) κρίνουν αρνητικά το έργο της κυβέρνησης. 58,9% είναι οι αρνητικές κρίσεις που συγκεντρώνει ο πρωθυπουργός, ενώ το 77,5% όσων ρωτήθηκαν απάντησε ότι η κυβέρνηση σύρεται από το μνημόνιο.

Σε ό,τι αφορά τα αυτοδιοικητικά, ξεκάθαρο προβάδισμα προκύπτει υπέρ του Γιάννη Δημαρά. Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Περιφερειάρχης της Αθήνας 19,5%, από 14,3 που είχε πριν από ενάμιση μήνα, την ώρα που ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Σγουρός, μόλις και μετά βίας φτάνει το, διόλου τιμητικό 17,1%.

Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα για τον Βασίλη Κικίλια, υποψήφιο της ΝΔ, που βρίσκεται στην τρίτη θέση με 16,2%. Ακολουθούν ο Θανάσης Παφίλης με 9,1%, ο Αλέξης Μητρόπουλος και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 8%, ο Γρηγόρης Ψαριανός με 2,9% και ο Αλέκος Αλαβάνος με 2,8%.

Στον β’ γύρο ο κ. Δημαράς υπερισχύει έναντι του κ. Σγουρού με 51,9%, έναντι 27,6%. Ουσιαστικά, ο ανεξάρτητος υποψήφιος , Γιάννης Δημαράς, συσπειρώνει γύρω από το όνομά του μια ισχυρή πλειοψηφία ενάντια στο Μνημόνιο.

Δήμος Αθηναίων
Ο Νικήτας Κακλαμάνης δείχνει να διατηρεί με σχετική άνεση το προβάδισμα για να κερδίσει τις εκλογές. Συγκεντρώνει 37,1%, με τον κύριο αντίπαλό του, Γιώργο Καμίνη να φτάνει το 27,2%. Σε περίπτωση δεύτερου γύρου τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 42% με 35,1%.

Δήμος Πειραιά
Σαφές προβάδισμα για το δήμο Πειραιά παρουσιάζει ο Γιάννης Μίχας. Ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 34,1%, με τον ανεξάρτητο Πέτρο Μαντούβαλο να φτάνει το 19% και τον Βασίλη Μιχαλολιάκο τρίτο, μόλις με 16,2%.