ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές προ των πυλών

Εκλογές προ των πυλών

Δεν είναι καθόλου τυχαία η κίνηση ματ Σαμαρά στην πολιτική σκακιέρα με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Καμία έκπληξη δεν προκάλεσε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου η συνολική αντίδραση στα ΜΜΕ με συνεχόμενες απεργίες, καθώς αναμενόταν από το επιτελείο Σαμαρά αυτή η σύγκρουση με τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς.


Το «σχέδιο ΕΡΤ» από διμήνου καταστρώνεται με απόλυτη μυστικότητα από το στενό περιβάλλον Σαμαρά, με καθορισμό όλων των κινήσεων για τον ξαφνικό θάνατο της ΕΡΤ και τον τρόπο κυβερνητικής αντιμετώπισης της συνολικής αντίδρασης των ΜΜΕ.

Μέχρι και ανίχνευση της αντίδρασης του κοινού στο κλείσιμο της ΕΡΤ έχει προηγηθεί της απόφασης Σαμαρά και έχουν χαραχθεί τα περιθώρια και το πλαίσιο των πολιτικών κινήσεων Σαμαρά στην περίπτωση σύγκρουσής του με τους άλλους δύο κυβερνητικούς εταίρους.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsbomb.gr, σε πρώτη φάση, με διάφορες μυστικές δημοσκοπήσεις και αναλύσεις «αντιδράσεων του κοινού» διαπιστώθηκε από τη στενή ομάδα πολιτικής διαχείρισης του Μεγάρου Μαξίμου ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών θα αποδεχόταν από ουδέτερα έως θετικά την εκκαθάριση της «αμαρτωλής» ΕΡΤ, η οποία βαρύνεται με σκάνδαλα αναθέσεων σε ημετέρους –διασπάθιση δημοσίου χρήματος και λοιπά.

Αμέσως μετά σχεδιάστηκε στη λεπτομέρειά του ο «ξαφνικός θάνατος» της ΕΡΤ με κλείσιμο των πομπών, πριν προλάβουν να αντιδράσουν οι συνδικαλιστές και οι τεχνικοί ΟΤΕ και ΕΡΤ.

Έτσι, νωρίς χθες το απόγευμα και τρεις ώρες πριν την αναγγελία Κεδίκογλου περί κλεισίματος της ΕΡΤ τα μεσάνυχτα, με απόλυτη μυστικότητα ομάδες των ΜΑΤ με τεχνικούς ανέβηκαν στους πομπούς Πάρνηθας, Υμηττού και σε άλλες περιοχές της χώρας για να κλείσουν τους πομπούς αμέσως μετά τις 11 το βράδυ.

Και σήμερα η «κόκκινη γραμμή» Σαμαρά στο θέμα της ΕΡΤ για τους δύο κυβερνητικούς του εταίρους είναι συγκεκριμένη: ή με στηρίζετε στην απόφαση αυτή ή πάμε σε εκλογές.

Η θέση αυτή Σαμαρά έχει σαν βάση τη γνώση του σκληρού πυρήνα του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος ότι Βενιζέλος και Κουβέλης τρέμουν ακόμη μόνο και στη σκέψη εκλογών σήμερα, γνωρίζοντας ότι θα υπάρξει ένας νέος καταποντισμός των κομμάτων τους.

Τελικά το επιτελείο Σαμαρά γνώριζε και το μέγα λάθος που θα έκαναν τα συνδικαλιστικά όργανα δημοσιογράφων και τεχνικών, που κήρυξαν γενική απεργία στο χώρο των ΜΜΕ, βάζοντας όμως έτσι στην αφάνεια κάθε αντίδραση κοινωνίας και επαγγελματιών στην απόφαση Σαμαρά.

Με λίγα λόγια ο πρωθυπουργός γνώριζε και την αδυναμία των κυβερνητικών του εταίρων να εμείνουν στο όχι τους (καθώς απειλούνται με εκλογές) και την έλλειψη ενημέρωσης του κοινού για το μέγα αυτό πολιτικό θέμα του κλεισίματος της ΕΡΤ από την απεργία στα ΜΜΕ.

Μία απεργία όμως που βυθίζει στη σιωπή κάθε αντίδραση των εργαζομένων στα Μέσα και αποκόπτει έτσι (αφού δεν ενημερώνονται οι πολίτες από τις εξελίξεις) ώστε να συμμετέχει και η κοινωνία στις αγωνιστικές αντιδράσεις των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Οι επόμενες ώρες είναι δραματικές και κρίσιμες για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, δεν αποκλείεται καθόλου και να βρεθούμε και σε έναν «ξαφνικό θάνατο» της κυβέρνησης και πάντως από σήμερα το πρωί τα κόμματα βρίσκονται σε προεκλογικό συναγερμό.