ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουβέλης: Θα δώσουμε μάχη να ανοίξει η ΕΡΤ

Κουβέλης: Θα δώσουμε μάχη να ανοίξει η ΕΡΤ

Ως «απαράδεκτη επιλογή» και «θέμα δημοκρατίας» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης την απόφαση να μπει λουκέτο στην ΕΡΤ, υπογραμμίζοντας πως η Δημοκρατική Αριστερά θα δώσει μάχη να ανοίξει η δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Ο κ. Κουβέλης, που συναντήθηκε νωρίτερα με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην ΕΡΤ (ΠΟΣΠΕΡΤ), επανέλαβε ότι η οποιαδήποτε ρύθμιση δεν δικαιολογεί ούτε για μια στιγμή κλειστή τη ραδιοτηλεόραση, ενώ σημείωσε ότι η ΔΗΜΑΡ θα καταθέσει πρόταση νόμου στη βουλή με την οποία θα καλούν τις πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου να μην κυρώσουν την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και «η μη κύρωση να έχει και αναδρομική ισχύ έτσι ώστε να μην παραχθεί το οποιοδήποτε δυσμενές αποτέλεσμα για την ΕΡΤ , για τους εργαζόμενους, για ό,τι δημοκρατικά εκφράζει η δημόσια ραδιοτηλεόραση».

«Θα δώσουμε αυτή τη μάχη. Θα δώσουμε τη μάχη να ανοίξει η δημόσια ραδιοτηλεόραση και τούτο είναι ανεξάρτητο από την ανάγκη να υπάρξουν αναδιαρθρώσεις, να υπάρξει εξορθολογισμος, να αναβαθμιστεί η ΕΡΤ για να μπορέσει δημοκρατικά να ανταποκριθεί σε αυτό που θέλει ο ελληνικός λαός και επιβάλει η ουσιαστική ενημέρωση και επικοινωνία. Είναι τελείως διαφορετικό ζήτημα αυτό από την απαράδεκτη επιλογή να κλείσει η ΕΡΤ. Για εμάς είναι θέμα δημοκρατίας», υπογράμμισε ο κ. Κουβέλης.