ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Σαμαρά με τον Σαουδάραβα Πρίγκιπα με στόχο τις επενδύσεις

Συνάντηση Σαμαρά με τον Σαουδάραβα Πρίγκιπα με στόχο τις επενδύσεις

Ο Αυτού Εξοχότατος Πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας Αλ Γουαλίντ Μπιν Ταλάλ Μπιν Αμπντουλαζίζ Αλσαούντ επισκέφτηκε τον Πρωθυπουργό σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Αντώνη Σαμαρά βρέθηκε το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της κυβέρνησης.

Ο Πρίγκιπας Αλ Γουαλίντ, θεωρεί τον εαυτό του ως «τον μεγαλύτερο επενδυτή του κόσμου» και είναι ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο.

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, είναι ο 26ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία 20 δισ. δολαρίων. Όμως, ο ίδιος ο Al Waleed θεώρησε αυτή την εκτίμηση του περιοδικού ως αιτία πολέμου και έκανε αγωγή στο Forbes, κατηγορώντας το ότι υποτιμά την περιουσία του. Ο ίδιος ανεβάζει το ύψος της στα 26 δισ. δολάρια. Η συνάντηση αυτή είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς στόχος είναι η προσέλκυση επενδύσεων.

Συνάντηση του Πρίγκιπα Αλ Γουαλίντ στο ΥΠΕΘΑ με τον Δ. Αβραμόπουλο

Και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του στο ΥΠΕΘΑ, με την Α.Ε. Πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας Αλ Γουαλίντ Μπιν Ταλάλ Μπιν Αμπντουλαζίζ Αλσαούντ.

abramopoulos-al-oualint

Κατά τη διάρκεια της εθιμοτυπικής συνάντησης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας συζήτησαν θέματα που αφορούν στις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.