ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ-Καταλληλότερος ο Σαμαράς

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ-Καταλληλότερος ο Σαμαράς

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, αλλά της Νέας Δημοκρατίας στην παράσταση νίκης καταγράφεται σε νέα δημοσκόπηση.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Βαρόμετρο Σεπτεμβρίου της Public Issue που διεξήχθη για λογαριασμό τηλεοπτικού σταθμού, στην πρόθεση ψήφου προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 29% έναντι της Νέας Δημοκρατίας που συγκεντρώνει 28%, ενώ ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 13%, το ΠΑΣΟΚ με 7%, το ΚΚΕ με 6,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,5% και η ΔΗΜΑΡ με 2,5%.

Ωστόσο, στην παράσταση νίκης προηγείται η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 46% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 40%.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, το 35% των πολιτών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση επιλέγει τον Αντώνη Σαμαρά, το 32% των ερωτηθέντων απαντά «κανένας» και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 31%.

Επίσης, σε ερώτηση για την καταλληλότερη κυβέρνηση, το 28% των ερωτηθέντων προτιμά μία κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ενώ το 23% προτιμά μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο το 45% απαντά «καμία από τις δύο».

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός αναδεικνύεται ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 37% και ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας (36%), ο Φ. Κουβέλης (33%), ο Πάνος Καμμένος (31%), ο Δημήτρης Κουτσούμπας (22%), ο Ευάγγγελος Βενιζέλος (21%) και τέλος ο Νίκος Μιχαλολιάκος (15%).

Τέλος, το 60% των πολιτών πιστεύει ότι δεν χρειάζονται πρόωρες εκλογές, ενώ σχεδόν το ίδιο ποσοστό (57%) πιστεύει ότι τελικά θα υπάρξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Διαβάστε επίσης:

Νέα δημοσκόπηση: Προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ-Στο 15% η Χρυσή Αυγή