ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεδίκογλου: Τις θέσεις της κυβέρνησης εκφράζει ο πρωθυπουργός

Κεδίκογλου: Τις θέσεις της κυβέρνησης εκφράζει ο πρωθυπουργός

Διευκρινίσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για το σχόλιο Κρανιδιώτη και απαντήσεις στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά στην αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής.

«Τις θέσεις της κυβέρνησης τις εκφράζει ο πρωθυπουργός ή ο εκπρόσωπός της. Νομίζω ότι το πώς έχουμε κινηθεί και το πώς έχουμε διατυπώσει τις θέσεις μας το τελευταίο διάστημα είναι σαφές και δεν έχει καμία σχέση με τέτοιες τοποθετήσεις», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου στο ΣΚΑΪ ερωτηθείς για τα όσα έγραψε χθες στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο κ.Κρανιδιώτης και τα οποία προκάλεσαν την αντίδραση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Ο κ. Κεδίκογλου απάντησε επίσης στην κατηγορία ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να σκληρύνει τη στάση της κατά της Χρυσής Αυγής μόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αλλά και στα ερωτήματα εάν οι συλλήψεις είναι νομικά δεμένες λέγοντας ότι: «Είναι σαφές από τις πληροφορίες που έρχονται στη δημοσιότητα, ότι οι έρευνες είχαν ξεκινήσει πολύ πριν. Έπρεπε, όμως, και θα συμφωνήσετε σε αυτό, έπρεπε να έχει δεθεί καλά το κατηγορητήριο», ενώ εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.

«Οι αρμόδιες αρχές έκριναν και σίγουρα η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ενήργησε ως καταλύτης για την επίσπευση των αποτελεσμάτων, αλλά ήταν θέμα των αρμοδίων αρχών να κρίνουν πότε και πώς προχωράει η διαδικασία», πρόσθεσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε επίσης ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση της Χρυσής Αυγής ήταν σαφής η επιλογή να υπάρξει μια αμιγώς δικαστική αντιμετώπιση, στην αντιμετώπιση εγκληματικών πράξεων, ενώ απέρριψε εκ νέου μία συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε να εκληφθεί ως πολιτική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, και υπενθυμίζοντας ότι: «Σήμερα και από τον ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι ας τελειώσει πρώτα η δικαστική διερεύνηση.»