ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουίκ σε Σταϊκούρα για ακίνητα:Είστε μέλος μιας τραπεζικής μαφίας!

Κουίκ σε Σταϊκούρα για ακίνητα:Είστε μέλος μιας τραπεζικής μαφίας!

Δριμύτατη επίθεση στη Συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, με οξείς φραστικούς χαρακτηρισμούς, εξαπέλυσε ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, στο Νομοσχέδιο για την φορολογία Ακινήτων.

Παρόν ήταν ο Αν. Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. «Προσπαθώ να επιβεβαιώσω την πληροφορία, την οποία τη θεωρώ σίγουρη, ότι σήμερα στην Ήπειρο, από τις Εφορίες Ιωαννίνων και όχι μόνο, έχουν φύγει εκατοντάδες κατασχετήρια σημειώματα ακόμα και για ποσά 1.000 ή 1.500 ευρώ. Πρόκειται για κατασχετήρια ακινήτων. Μάλιστα, κάποια από αυτά τα ακίνητα δεν είναι καν γραμμένα πλέον στο όνομα εκείνων που τους κυνηγάει η εφορία, διότι έχουν πουληθεί πριν από μία δεκαετία τουλάχιστον.

Εάν επιβεβαιωθεί η είδηση, η οποία μου δόθηκε και από εφοριακό, αλλά και από δικαστικό επιμελητή, τότε για μια ακόμη φορά θα μπορώ να σας κατηγορήσω ότι παραμονές των εορτών αποδεικνύετε ότι είστε μέλος μιας τραπεζικής διεθνούς μαφίας, η οποία το μόνο που θέλει να κάνει είναι να πάρει τ' ακίνητά μας».

«Δεν φοράτε παντελόνια! Υπακούσατε στον Τόμσεν»

«Από εκεί και πέρα, είναι η τρίτη φορολογική επιδρομή που κάνατε μέσα σε έξι μήνες. Γιατί το κάνετε; Είναι η τρίτη φορολογική επιδρομή! Μάλιστα, τα φέρνετε και παραμονή των εορτών, διότι μέχρι τώρα το «παλεύατε» με τα αφεντικά. Τα δικά σας, βέβαια. Την τρόικα.

Μην μου πείτε τίποτα κύριε Υπουργέ. Κατά σύμπτωση είστε εσείς εδώ και θα ήθελα να διαβάσω στο Σώμα ένα παλιό μήνυμα που έχω στο κινητό μου. Είχατε στεναχωρηθεί τότε, γιατί σας το είχα φορτώσει και σ' εσάς επειδή ήσασταν τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας. Εισηγητής στο σχετικό νομοσχέδιο ήταν ο κ. Χατζηδάκης, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών ήταν ο κ. Παντελής Οικονόμου. Αναφέρομαι στην Κυβέρνηση Παπαδήμου, η οποία Κυβέρνηση Παπαδήμου ψήφισε έναν εξαιρετικό νόμο και, μάλιστα, με τις ευλογίες και την υπόδειξη του κυρίου Βενιζέλου, για τους ληξιπρόθεσμους οφειλέτες του δημοσίου, τον οποίο η Βουλή με εντολή Τόμσεν, τον πήρε πίσω μετά από περίπου ένα μήνα. Είχα στείλει το εξής μήνυμα. Σας το διαβάζω. Ακόμα καταχωρημένο θα το έχω:

«Συγχαρητήρια για τα παντελόνια που φοράτε. Κλείστε τη μισή Ελλάδα στη φυλακή καταπίνοντας απόφαση για τα ληξιπρόθεσμα, που ψηφίσατε πριν από ένα μήνα και πήρε, μάλιστα και ΦΕΚ. Μπράβο». Βάζω τα ονόματα του κυρίου Παντελή Οικονόμου, του κυρίου Σταϊκούρα, του κυρίου Χατζηδάκη και, αν θυμάμαι καλά, πρέπει να το έστειλα και στον Διευθυντή του Γραφείου Τύπου τότε της Νέας Δημοκρατίας, τον κ. Μιχελάκη. Υπογραφή: Τέρενς.

«Εσείς μου είπατε: Εντολή Τόμσεν «πάρτε τους τα σπίτια»

«Έρχεται η συνέχεια όταν πια ως Βουλευτής, πριν ένα χρόνο, επισκέπτομαι τα γραφεία των οικονομικών Υπουργών για το θέμα των ληξιπρόθεσμων χρεών. Μου απαντούν όλοι οι Υπουργοί, Υφυπουργοί συνομιλητές μου, ότι «κι εμείς συμφωνούμε να δώσουμε πολλές δόσεις, αλλά δεν μας αφήνει ο Τόμσεν».

«Και τι κάνετε;;;, ρώτησα τότε. Τι μου απάντησαν; Όταν το λέμε στον Τόμσεν, αφενός μας απαντά ότι «αυτό που κάνετε είναι επιβράβευση της φοροδιαφυγής» και αφετέρου, «πάρτε τους τα σπίτια». Αυτά μας απαντάει».

«Ερχόσαστε, λοιπόν, εσείς εδώ, σε μία εποχή όπου δεν υπάρχει, όχι ευρώ να πληρώσει ο Έλληνας, αλλά χρωστάει σε ταμεία, σε εφορίες, σε τράπεζες, στον γείτονα και του λέτε να πληρώσει και άλλο. Έστω και το ένα ευρώ, που αντιστοιχεί σ' ένα μπουκάλι γάλα. Ένα μπουκάλι γάλα που το έχετε καταντήσει βάρος για την ελληνική οικογένεια, κύριε Υπουργέ. Είναι βάρος! Κι, όμως, το κάνετε».

«Συνυπογράφω πλήρως την τοποθέτηση που έκανε ο εισηγητής μας, ο κ. Νότης Μαριάς. Είναι μία από τις πλέον εμπεριστατωμένες ομιλίες που έχουν υπάρξει εδώ στη Βουλή».

180413202147 7921

«Πολύτεκνοι, γεωργοί και κτηνοτρόφοι»

«Επίσης, αναρωτιέμαι που έχετε εντάξει σε αυτό το νομοσχέδιο τους πολύτεκνους. Σε ποια κατηγορία; Επίσης, πριν από μένα, ο κ. Σηφουνάκης, ο οποίος από τη δεκαετία του 1980 έχει ευαισθησία με τα διατηρητέα, κυρίως λόγω της Μυτιλήνης, σας μίλησε για τα διατηρητέα κτήρια. Αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι τα συντηρούν με νύχια και με δόντια, γιατί τους βάζετε μέσα; Γιατί δεν τους εξαιρείτε παντελώς;

Τι σας φταίνε, επιτέλους, οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι; Δεν το ξέρετε ότι και το ένα ευρώ είναι σημαντικό γι' αυτούς, σε εποχές που σε λίγο ΔΕΝ θα έχουν γάλα να μοιράζουν, καθώς το Υπουργείο του Χατζηδάκη είναι αυτό το οποίο θέλει να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του φρέσκου και την ώρα που έχουν και στην πλάτη τους και τα όποια τραπεζικά δάνεια τα οποία ελήφθησαν με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, αλλά τώρα δεν τους τα εγγυάσθε...

Πηγαίνετε και στους πτηνοτρόφους στην Άρτα, πηγαίνετε στους κτηνοτρόφους των Ιωαννίνων να δείτε. Και με αυτήν την ιστορία που ανοίγετε τώρα, παραμονές των εορτών, μετά από διάσκεψη - διαβούλευση με τους τροϊκανούς... Αλήθεια, δεν ντρέπεστε να καθόσαστε να συναλλάσσεστε με τους τρίτους, με τους Τροϊκανούς, για να σας πουν τι θα κάνετε εδώ στην Ελλάδα με τους Έλληνες; Και μέσα σ' όλα, με αυτό το Νομοσχέδιο για την φορολόγηση ακινήτων, σακατεύετε ταυτόχρονα και γύρω στα διακόσια επαγγέλματα που είναι γύρω από την οικοδομή. Το επαναλαμβάνω: Τουλάχιστον διακόσια επαγγέλματα.

Κύριε Υπουργέ, και εγώ ρωτώ: Ξέρετε πολλές φορές όλη αυτή η ιστορία - θα τα πούμε και αύριο, γιατί είμαι εισηγητής και στο νομοσχέδιο των πλειστηριασμών - θυμίζετε λίγο και τους ζογκλέρ εκείνους που σκαρφαλώνουν στο τρίτο ή στον τέταρτο όροφο, μπαίνουν μέσα και κλέβουν ό,τι βρουν σε ένα διαμέρισμα. Αυτό κάνετε».

Διαβάστε επίσης:

Παυλόπουλος: Καλύτερος ο φόρος ακινήτων από το χαράτσι