ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες για τα διόδια

ΣΥΡΙΖΑ: Να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες για τα διόδια

Σε ανακοίνωση προχώρησε το Τμήμα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ για τις συλλήψεις μετά τα χθεσινά γεγονότα στο σταθμό διοδίων της Μαλακάσας.

«Η μνημονιακή κυβέρνηση της κοινωνικής και εργασιακής ισοπέδωσης, της εκποίησης της Δημόσιας περιουσίας και του φυσικού πλούτου της χώρας, της διάλυσης της Αυτοδιοίκησης και του ελάχιστου κοινωνικού κράτους, επιζητεί την ολοκλήρωση του «θεάρεστου» έργου της.

Η χθεσινή κινητοποίηση της Δημοτικής Αρχής Ωρωπού και των πάνω από 1500 κατοίκων της περιοχής (που ουσιαστικά μετατρέπονται σε κατοίκους ενός ιδιότυπου χωρο-οικονομικού apartheid) ενάντια στα διόδια και στις ληστρικές κατά 60% αυξήσεις που επιβλήθηκαν από την προηγούμενη Τετάρτη, καταδεικνύουν τον ολισθηρό δρόμο της μνημονιακής κυβέρνησης και τον κατήφορο που δεν έχει σταματημό.

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση υπηρετώντας τις εργολαβικές κοινοπραξίες αποφάσισε να επιβληθούν νέες αυξήσεις έως 60% στις τιμές των διοδίων και να «προσθέσουν» νέους μετωπικούς και πλευρικούς σταθμούς.

1800317 808678792482605 557873058 n

Η κυβέρνηση έχασε πλέον και τη στοιχειώδη ψυχραιμία της και στο αποκορύφωμα των κατασταλτικών μέτρων συνελήφθησαν ο Δήμαρχος Ωρωπού Γιάννης Οικονομάκος, οι αντιδήμαρχοι Βαγγέλης Ηλιάσκος, Χρήστος Τσεκρετζής, Βαγγέλης Λεμπούσης, Δημήτρης Σωτήρχος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Γιασεμάκης, Θωμάς Ρούσσης και δύο πολίτες ο Νώντας Δημητρίου και Χρόνης Λεμονίδης, ενώ κλήσεις έχουν λάβει και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί την άμεση απελευθέρωση του δημάρχου και των άλλων πολιτών που συνελήφθησαν».

Διαβάστε επίσης:

Μπακογιάννης: Στερούνται λογικής οι αυξήσεις στα διόδια

Ρ. Μακρή για διόδια: Τα αρπακτικά βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη μας