Κ. Χατζηδάκης: «Το ψωμί θα πωλείται με το ζύγι»

Κ. Χατζηδάκης: «Το ψωμί θα πωλείται με το ζύγι»

«Δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στην υφιστάμενη νομοθεσία», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης αναφορικά με το κατεψυγμένο ψωμί, εξηγώντας ότι οι όποιες αλλαγές θα στοχεύουν στην εξυπηρέτηση και την προστασία του καταναλωτή.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή (ΣΥΡΙΖΑ), ο υπουργός είπε πως «θα διορθώσουμε τις στρεβλώσεις που ζημιώνουν τον καταναλωτή» και πρόσθεσε ότι θα υιοθετήσει την πρόταση που περιλαμβάνει η έκθεση ΟΟΣΑ -η οποία όπως είπε κόστισε 930.000 ευρώ- σύμφωνα με την οποία: "Αντί να αγοράζει κανείς ψωμί κατ' εκτίμηση -με το μάτι- να πωλείται ψωμί με το ζύγι"».

Τέλος σημείωσε ότι θα καταργηθούν οι αναχρονιστικές διατάξεις, «όπως αυτή που λέει ότι όταν έχεις αρτοποιείο θα πρέπει να έχεις υποχρεωτικά στις αποθήκες σου κάποια ποσότητα αλεύρι».

Πέραν αυτού, ο κ. Χατζηδάκης απαντώντας ερώτηση της κυρίας Ασημίνας Ξηροτύρη (ΔΗΜΑΡ) για τον σχεδιασμό της απορρόφησης του ΕΣΠΑ για το 2014, είπε ότι «το βάρος δεν θα πέσει στα έργα υποδομών αλλά στα προγράμματα επιχειρηματικότητας και στα κοινωνικά προγράμματα», ενώ συμπλήρωσε ότι το ποσοστό που θα αναλογεί στις 13 περιφέρειες θα είναι αυξημένο από 23% που ήταν το 2013 σε 35% το 2014.