ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλαφάτης: Παρεμβάσεις για τη βελτίωση της Θεσσαλονίκης

Καλαφάτης: Παρεμβάσεις για τη βελτίωση της Θεσσαλονίκης

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, με τηλεοπτικές δηλώσεις στην TV 100 το βράδυ της Παρασκευής έθεσε τις προτεραιότητες που βρίσκονται στην ατζέντα του.

Ο κ. Καλαφάτης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο τμήμα μεταξύ Λιμανιού και Λευκού Πύργου, φέρνοντας ως παράδειγμα την προοπτική επέκτασης του ωφέλιμου για τους πολίτες δημόσιου χώρου «για να βοηθήσουμε την πόλη να "ανασάνει"», όπως είπε χαρακτηριστικά, με την κατασκευή ενός ξύλινου deck, για το οποίο «ήδη έχει δρομολογηθεί ο σχετικός αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ιδεών».

Σε ό, τι αφορά τη λειτουργία της πόλης, ανέφερε ότι υπάρχει «δυνατότητα παρεμβάσεων τόσο για την βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών, όσο και για την ευταξία της πόλης σε απλά ζητήματα που δεν έχουν αντιμετωπιστεί τα τελευταία χρόνια».

Στον τομέα της υποστήριξης της αστικής επιχειρηματικότητας, ο Σταύρος Καλαφάτης τόνισε την ανάγκη να αξιοποιηθούν οι ευκαιρίες αξιοποίησης ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων.

Εν κατακλείδι, ο υποψήφιος Δήμαρχος άφησε αιχμές κατά της νυν διοίκησης, αναφέροντας ότι «ως δημοτική αρχή θέλουμε να πάρουμε έμπρακτα θέση κατά του παραεμπορίου, χωρίς είπα-ξείπα και χωρίς να αναζητούμε τρόπους αποποίησης ευθυνών με μια διαρκή μεμψιμοιρία περί έλλειψης αρμοδιοτήτων», προσθέτοντας ότι η ευθύνη όσων ασκούν διοίκηση είναι «να είμαστε αποτελεσματικοί αξιοποιώντας τα εργαλεία που έχουμε».

Διαβάστε επίσης: Εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ στη Θεσσαλονίκη