ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλλυπητήρια επιστολή του ΣΥΡΙΖΑ για την εκδημία του γ. Μωυσή

Συλλυπητήρια επιστολή του ΣΥΡΙΖΑ για την εκδημία του γ. Μωυσή

Τα θερμά του συλλυπητήρια εκφράζει η πολιτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ για την εκδημία του Αγιορείτη λόγιου μοναχού Μωυσή σε επιστολή που απέστειλε στον ηγούμενο της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου όπου ανήκει η καλύβη (Αγ.Ιωάννου του Χρυσοστόμου) του μακαριστού γέροντα.


Στην επιστολή γίνεται αναφορά στην προσωπικότητα και το έργο του γέροντα Μωυσή, υπογραμμίζοντας,« Ο μακαριστός υπήρξε συνεχιστής της μακράς παράδοσης των Αθωνιτών λογίων, που με τη γραπτή και προφορική μαρτυρία τους μετέφεραν στον κόσμο όψεις της αγιορείτικης πνευματικότητας και βοήθησαν στη γνωριμία με την Αγιώνυμη Πολιτεία».

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

«Πανοσιολογιώτατε,

Δεχθείτε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια για την εκδημία του μακαριστού Γέροντα Μωυσή Αγιορείτη, ο οποίος κοσμούσε τις τάξεις της σεβάσμιας αδελφότητάς σας ως Γέροντας της Καλύβης Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου της Ι. Σκήτης Αγίου Παντελεήμονος.
Ο μακαριστός υπήρξε συνεχιστής της μακράς παράδοσης των Αθωνιτών λογίων, που με τη γραπτή και προφορική μαρτυρία τους μετέφεραν στον κόσμο όψεις της αγιορείτικης πνευματικότητας και βοήθησαν στη γνωριμία με την Αγιώνυμη Πολιτεία.

Θα παραμείνει στη μνήμη μας χάρη στο πλούσιο συγγραφικό και κηρυγματικό έργο του.

Mε σεβασμό και εκτίμηση

Αμανατίδης Γιάννης,

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Α΄ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ -Υπεύθυνος Κ.Ο. για τα Θρησκεύματα
Λυκόπουλος Μάκης, Υπεύθυνος Θεματικής Θρησκευμάτων »

Agioritikovima.gr

Διαβάστε επίσης: Έβρος: Εορτασμός παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος στο πάρκο Ανεξαρτησίας

Ρoή Ειδήσεων