ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Κουτσούμπας: Καλώ τους Ελληνες να γυρίσουν την πλάτη στη φασιστική θεωρία

Δ. Κουτσούμπας: Καλώ τους Ελληνες να γυρίσουν την πλάτη στη φασιστική θεωρία

Κάλεσμα προς τον ελληνικό λαό να γυρίσει την πλάτη στη φασιστική θεωρία και πρακτική απεύθυνε σήμερα, Τρίτη, ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ από το Δίστομο όπου βρίσκεται στα πλαίσια επίσκεψής του για τα 70 χρόνια από τη ναζιστική σφαγή υποστήριξε πως «η ιστορική μνήμη, η γνώση, η πείρα, παραμένει ζωντανή μέσα και από τέτοιες εκδηλώσεις, ταυτόχρονα με τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων». « Το κάλεσμα σήμερα και από το Δίστομο, εδώ, προς τον ελληνικό λαό, είναι να γυρίσει την πλάτη στη φασιστική θεωρία και πρακτική, να τιμωρήσει παραδειγματικά όλους αυτούς τους πολιτικούς απόγονους των ναζί, τερατόμορφων της ναζιστικής Κατοχής, που ματοκύλισαν το Δίστομο σαν σήμερα πριν ακριβώς 70 χρόνια» ανέφερε συγκεκριμένα.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον ανασχηματισμό, ο κ. Κουτσούμπας, υποστήριξε πως «τα πρόσωπα μπορεί να αλλάζουν, η αντιλαϊκή πολιτική όμως δεν πρόκειται να αλλάξει στο βαθμό που μένουμε αλυσοδεμένοι στα δεσμά της ΕΕ των μονοπωλίων, της εξουσίας τους. Και βεβαίως θα συνεχίζονται αυτές οι αντιλαϊκές πολιτικές, αν ο λαός μας δεν ορθώσει το ανάστημά του, να γυρίσει σε όλους αυτούς την πλάτη, να διεκδικήσει το δίκιο του, σε μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ».

Διαβάστε επίσης: Στο Δίστομο την Τρίτη ο Κουτσούμπας