ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλαμαριά: Η απάντηση του δημάρχου Θ. Μπακογλίδη για τις απευθείας αναθέσεις έργων

Καλαμαριά: Η απάντηση του δημάρχου Θ. Μπακογλίδη για τις απευθείας αναθέσεις έργων

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης, που απέστειλε την παρακάτω επιστολή ως γραπτή δήλωση-απάντηση, σχετικά με τις κατηγορίες περί "απιστίας" για τις απευθείας αναθέσεις έργων.

Αναλυτικά:

"Όλα τα αναγραφόμενα στα χθεσινά δημοσιεύματα του ημερήσιου και ηλεκτρονικού τύπου, περί δήθεν αδικημάτων «απιστίας» που διεπράχθησαν στο Δήμο Καλαμαριάς, κατά την ανάθεση και εκτέλεση τεχνικών έργων, είναι παντελώς και καθ' ολοκληρία ανακριβή.

Ουδεμία οικονομική ζημία υπέστη ο Δήμος Καλαμαριάς, όπως άλλωστε αναφέρεται πανηγυρικά και στην ένορκη κατάθεση των δύο ελεγκτών του Υπουργείου Οικονομικών προς το ΣΔΟΕ.

Όλες ανεξαιρέτως οι αναθέσεις μελετών και έργων στο Δήμο Καλαμαριάς έγιναν με τις νόμιμες διαδικασίες και πληρώθηκαν, αφού προηγουμένως ελέγχθηκαν από την εποπτεύουσα αρχή και τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Αντί άλλων διευκρινίσεων, απαντήσεων και εξηγήσεων, ο Δήμος Καλαμαριάς καλεί όλα τα μέσα ενημέρωσης, να λάβουν επιτόπια γνώση του πορίσματος των ελεγκτών, το οποίο θέτει στη διάθεσή τους από σήμερα.

Οι ανώνυμες, συκοφαντικές και υβριστικές καταγγελίες που προκάλεσαν τον έλεγχο, είναι βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα θα βρεθούν στη θέση που τις αρμόζει: στο καλάθι των αχρήστων."

Διαβάστε επίσης: Για απιστία κατηγορούνται ο νυν και ο πρώην δήμαρχος Καλαμαριάς