ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Καψής διαμαρτύρεται για... κυβερνητικό έλεγχο στη ΝΕΡΙΤ!

Ο Καψής διαμαρτύρεται για... κυβερνητικό έλεγχο στη ΝΕΡΙΤ!

Τελικά ορισμένοι άνθρωποι πιστεύουν ότι είμαστε εντελώς χαζοί ή ότι έχουμε μνήμη… χρυσόψαρου, δεν εξηγείται αλλιώς.

Ο Παντελής Καψής, ο οποίος από τη θέση του υφυπουργού Δημόσιας Τηλεόρασης υπερασπίστηκε το «μαύρο» στην ΕΡΤ και είχε κομβικό ρόλο στη στελέχωση της μεταβατικής ΔΤ και μάλιστα με διαδικασίες που είχαν χαρακτηριστεί από πολλούς ως «αδιαφανείς», διαμαρτύρεται τώρα για απόπειρα κυβερνητικού ελέγχου στη ΝΕΡΙΤ!

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Καψής χαρακτηρίζει «λάθος» την τροπολογία για τη ΝΕΡΙΤ και ουσιαστικά κάνει λόγο για επιχειρούμενη χειραγώγηση της Δημόσιας Τηλεόρασης μέσω του Εποπτικού Συμβουλίου το οποίο θα διορίζεται από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Μάλλον ο κ. Καψής παίζει με τη νοημοσύνη μας…

Αναλυτικά η ανάρτηση του Παντελή Καψή:

«Η τροπολογία για τη ΝΕΡΙΤ

Ένα λάθος δεν διορθώνεται με ένα ακόμα λάθος. Ο νόμος για την ΝΕΡΙΤ απαιτούσε πράγματι χρονοβόρες διαδικασίες η λύση όμως δεν είναι η επαναφορά του κυβερνητικού ελέγχου. Το Εποπτικό Συμβούλιο μπορεί και πρέπει να διορίζεται από ένα πιο αντιπροσωπευτικό σώμα, όχι από την κυβερνητική πλειοψηφία. Πέρσι τέτοια εποχή υπερασπιζόμασταν σαν μεγάλη διαρθρωτική αλλαγή την θεσμική κατοχύρωση της ανεξαρτησίας της Δημόσιας Τηλεόρασης. Σήμερα θα υποστηρίξουμε το ακριβώς αντίθετο. Με ποια αξιοπιστία;»

Διαβάστε επίσης:

Νέο τοπίο στον χώρο των Μ.Μ.Ε.