ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Δεκαπενταύγουστος των πολιτικών

Ο Δεκαπενταύγουστος των πολιτικών

Η γιορτή του Δεκαπενταύγουστου προσφέρεται για ολιγοήμερες διακοπές, ακόμα και για τους πολιτικούς οι οποίοι υποτίθεται πως πασχίζουν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση.

Και λέμε υποτίθεται, αφού όσο και να μας λένε πως έφτασε η ώρα που η Ελλάδα θα μπει σε ρυθμούς ανάπτυξης, τα νοικοκυριά της χώρας μας ζούνε με τα βασικά και μάλιστα όσα από αυτά είναι τυχερά και έχουν δουλειά.

Ξεκινώντας λοιπόν από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, βρίσκεται στην Πύλο. Μάλιστα, ήταν ιδιαίτερα άτυχος αφού πάσχει από ισχιαλγία και δεν μπόρεσε να εκκλησιαστεί.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, για μια ακόμη φορά απολαμβάνει την αργία του Δεκαπενταύγουστου στη Λευκάδα. Μάλιστα, παρακολούθησε και τη Θεία Λειτουργία της Παναγίας των Ξένων.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ανήμερα της Παναγίας ταξιδεύει στις Βρυξέλλες προκειμένου να παρευρεθεί στη σύσκεψη των έκτακτων υποθέσεων, η οποία θα έχει επίκεντρο τις εξελίξεις στη Γάζα.

Σύμφωνα με την real, ο πρόεδρος του Σύριζα, Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην Αίγινα, ενώ ο Πάνος Καμμένος, πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι στο Βέρμιο και προσκύνησε την «Παναγία των Ποντίων», την Παναγία του Σουμελά.

Ο Φώτης Κουβέλης βρίσκεται στα Τρίκαλα, και παρακολούθησε εκεί τη Θεία Λειτουργία.