ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Α. Γεροντόπουλου με την Ιρλανδή Νομπελίστρια ειρήνης

Συνάντηση Α. Γεροντόπουλου με την  Ιρλανδή Νομπελίστρια ειρήνης

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κυριάκος Γεροντόπουλος, είχε σήμερα το πρωί συνάντηση στο γραφείο του με την Ιρλανδή κάτοχο βραβείου Νόμπελ Ειρήνης (1976) κα Mairead Maguire, η οποία πραγματοποίησε τριήμερη επίσκεψη στη χώρα μας, μετά από πρόσκληση του Παρατηρητηρίου Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης (ΠΑΔΟΠ).

Κατά συνάντησή τους, ο κ. Γεροντόπουλος ενημερώθηκε από την κα Maguire για τη δράση της υπέρ της ειρήνης και ιδιαίτερα για τις αποστολές που έχει πραγματοποιήσει στη Μέση Ανατολή και ειδικότερα στη Γάζα και τη Συρία.

Συζήτησαν επίσης για το Κυπριακό ζήτημα και συμφώνησαν στην ανάγκη επίλυσης του προβλήματος στη βάση των Αποφάσεων του Ο.Η.Ε.. Η συζήτηση επεκτάθηκε και στο Παλαιστινιακό, το οποίο αποτελεί, όπως διαπίστωσαν, το πρόβλημα-κλειδί για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε την Ιρλανδή κάτοχο βραβείου Νόμπελ για τη συνάντηση που είχε στον Έβρο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Θράκη και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του Παναγιώτατου υπέρ της ειρήνης και του διαθρησκειακού διαλόγου.

Τέλος, ο κ. Γεροντόπουλος ευχαρίστησε την κα Maguire για την επίσκεψη της, συγχαίροντας την για την πλούσια δράση της, τόσο στη Β. Ιρλανδία, όσο και σε διεθνές επίπεδο.
Την κ. Maguire συνόδευσαν ο πρόεδρος του ΠΑΔΟΠ, κ. Πάνος Τριγάζης, και τα μέλη της οργάνωσης, Κωνσταντίνος Καλαμβοκίδης και Άλκης Φαρμάκης.

Διαβάστε επίσης

Ο ΥΦΥΠΕΞ συνόδευσε τον Πατριάρχη στην περιοδεία του στον Έβρο