ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015 - Παγκόσμιο γεγονός οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - Τσίπρα!

Εκλογές 2015 - Παγκόσμιο γεγονός οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - Τσίπρα!

Αλλεπάλληλες παρενέργειες φαίνεται να προκαλεί το τεράστιο παγκόσμιο ενδιαφέρον που προκάλεσε η χθεσινή (14/01/2015) συζήτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα που περιελάμβανε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για μια σειρά θέματα, από την Δημόσια Διοίκηση και την Οικονομία μέχρι το Ασφαλιστικό, τα Media και τη διαπλοκή.

Η... ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Τηλεοράσεις, δίκτυα και ευρωπαϊκός Τύπος έχουν σήμερα (15/01/2015) συγκεκριμένες αναφορές στη διαδικτυακή συζήτηση στο #asktsipras που έγινε 1ο trending topic στην Ελλάδα πριν ακόμα ξεκινήσει και 3ο trending παγκοσμίως (με περίπου 32.000 tweets).

«Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια συγκυρία που ο κ. Σαμαράς αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι τον διάλογο, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στα ερωτήματα πολιτών σε μια ευρεία γκάμα ζητημάτων, προβάλλοντας μια εναλλακτική μορφή επικοινωνίας μαζί τους», ανέφεραν, σχολιάζοντας πηγές της Κουμουνδούρου εμφανώς ικανοποιημένες «από το τεράστιο ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινής γνώμης».

Μιλώντας στο Newsbomb.gr κεντρικό στέλεχος του επιτελείου στην Κουμουνδούρου, τόνισε πως «η διαγραφόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές και η πιθανή συγκρότηση μιας κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας προδιαγράφει όχι μόνο μια νέα εποχή για την Ελλάδα, αλλά και ένα πολιτικό γεγονός - τομή για τη διεθνή πολιτική σκηνή και ιδιαίτερα την ευρωπαϊκή».

Ο χαρισματικός αρχηγός!

Σήμερα, Πέμπτη (15/01/2015) η πλειονότητα των γερμανικών δημοσιευμάτων αναφέρονται «στο κλίμα μεταστροφής που υπάρχει απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και στο γεγονός ότι το κόμμα δεν φοβίζει όπως παλαιότερα».

«Η δεύτερη ματιά στον Τσίπρα», είναι ο τίτλος με τον οποίο επιγράφει το ρεπορτάζ της η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt και σημειώνει: «Δεν φοβίζει τόσο μια πιθανή νίκη το Βερολίνο. Ο κυβερνητικός συνασπισμός χαιρετίζει τους μετριοπαθείς τόνους. Οι οικονομολόγοι θεωρούν μερικές απαιτήσεις δικαιολογημένες». Η Handelsblatt γράφει: «Ήδη στις αρχές του χρόνου ο Αλέξης Τσίπρας θεωρούνταν στο Βερολίνο σαν ένα φάντασμα που φοβίζει. Εάν ο χαρισματικός αρχηγός του αριστερού συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές στις 25 Ιανουαρίου, απειλείται η Ελλάδα με έξοδο από το ευρώ, ψιθύριζε ένας Γερμανός υπουργός.... Μια εβδομάδα αργότερα φαίνεται ότι τα φαντάσματα εξαφανίστηκαν. Η γερμανική κυβέρνηση έλεγε πως "η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ" και η καγκελάριος Μέρκελ δήλωνε την προηγούμενη Πέμπτη "διανύσαμε μαζί μια μεγάλη απόσταση και δεν έχω καμία αμφιβολία πως θα διανύσουμε και την υπόλοιπη από κοινού"».
Υπενθυμίζουμε ότι χθες, Τετάρτη (14/01/2015) ο Αλέξης Τσίπρας, στη διαδικτυακή συνέντευξη που παραχώρησε στην «ΑΥΓΗ», απάντησε συνοπτικά σε ένα πλήθος ερωτήσεων που του τέθηκαν.

Μερικές από τις απαντήσεις που έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αφορούσαν στη Δημόσια Διοίκηση και την ενίσχυση της Διαύγειας, την αποσυμφόρησή της από τις στρατιές των συμβούλων. Τον έλεγχο της διαφθοράς, μέσω μηχανισμών υπό την ευθύνη του Πρωθυπουργού, αλλά και τη δέσμευση ότι θα μπει τέλος στο πάρτυ των εργολάβων. Διαβεβαίωσε, επίσης, για την πολιτική βούληση και τον έλεγχο όλων των λιστών (π.χ. Λαγκάρντ), ενώ ειδική αναφορά έκανε στα κίνητρα που θα δοθούν στους εργαζόμενους, όσον αφορά στη διαχείριση των χρεοκοπημένων επιχειρήσεων.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνουν τη ρύθμιση χρεών προς το Δημόσιο, τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία, τοποθετώντας το όριο δόσεων στο 30% του εισοδήματος, αλλά και την αντιμετώπιση της υπερφορολόγησης με παράλληλη φορολόγηση του πλούτου, ώστε να χρηματοδοτηθούν οι κοινωνικές δομές του κράτους.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2015-Σπ. Λυκούδης: «Κυβέρνηση εθνικής ευθύνης»

Εκλογές 2015: Στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα ο ηγέτης του Podemos

Εκλογές 2015: Πόσες ημέρες άδεια δικαιούνται οι ιδιωτικοί υπάλληλοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015

Σχετικές ειδήσεις