Συλλυπητήρια Τσίπρα στον Αιγύπτιο πρόεδρο και τη Δανή πρωθυπουργό

Newsroom Newsroom

Συλλυπητήρια Τσίπρα στον Αιγύπτιο πρόεδρο και τη Δανή πρωθυπουργό

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, El-Sisi, προκειμένου να του εκφράσει τα συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού για τη βάρβαρη εκτέλεση Αιγύπτιων πολιτών, που ήταν χριστιανοί, από δυνάμεις του τζιχαντισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, τονίσθηκε η σημασία αποκατάστασης - στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου- της ειρήνης και της σταθερότητας στη Λιβύη, με ενεργή στήριξη της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας, καθώς και η ανάγκη ολοκληρωμένης και αποφασιστικής αντιμετώπισης του φαινομένου στην ευρύτερη περιοχή, με προστασία των Χριστιανικών πληθυσμών και άλλων κοινοτήτων. Παράλληλα, υπογραμμίσθηκε η σημασία ενίσχυσης της πολυεπίπεδης συνεργασίας Ελλάδας-Αιγύπτου που βασίζεται σε ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική συνομιλία και με την πρωθυπουργό της Δανίας, Thorning-Schmidt, προκειμένου να της εκφράσει τα συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Κοπεγχάγη.

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε ότι τέτοιες ενέργειες, που επιχειρούν να πλήξουν την ελευθερία της έκφρασης στην Ευρώπη και στοχοποιούν θρησκευτικές κοινότητες, όπως την εβραϊκή, συνιστούν επίθεση ενάντια σε κάθε δημοκρατικό πολίτη και πρέπει να αντιμετωπιστούν ολοκληρωμένα, αποτελεσματικά και επί τη βάσει των δημοκρατικών μας αξιών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved