ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρωμανιάς: Θα περιοριστεί το μπόνους των εθελουσίων εξόδων

Ρωμανιάς: Θα περιοριστεί το μπόνους των εθελουσίων εξόδων

Τη δέσμευση να μπει μέτρο στα μπόνους των εθελούσιων εξόδων σε τράπεζες και ΔΕΚΟ, παρείχε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ο κ. Γιώργος Ρωμανιάς δήλωσε πως «θα περιοριστεί το μπόνους των εθελούσιων εξόδων» στις τράπεζες και πως «θα συμμετέχουν και οι τράπεζες στην κάλυψη των ζημιών από τις εθελούσιες συνταξιοδοτήσεις».

To θέμα των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων υπήρχε και στο email του κ. Βαρουφάκη, «να συνεχισθεί ο εκσυγχρονισμός του συνταξιοδοτικού συστήματος. Οι Αρχές θα συνεχίσουν να δουλεύουν πάνω σε διοικητικά μέτρα για να ενοποιήσουν και να εξορθολογήσουν τις συνταξιοδοτικές πολιτικές, να εξαλείψουν τα ελλείμματα και τα κίνητρα των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων συνολικά και κυρίως στον τραπεζικό και δημόσιο τομέα».

Ο κ. Ρωμανιάς, μίλησε και για το θέμα του εφάπαξ, λέγοντας ότι θα υπάρξει αφαίρεση του δείκτη βιωσιμότητα και πως «στόχος» είναι ο νέος μαθηματικός τύπος για τον υπολογισμό του εφάπαξ «να προσεγγίσει εκείνο που ίσχυε μέχρι τον Αύγουστο του 2013», «έστω με μία μικρή απόκλιση».

Σχετικές ειδήσεις