ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντάισελμπλουμ: Ο Βαρουφάκης έπαιξε πόκερ με μπλόφα

Ντάισελμπλουμ: Ο Βαρουφάκης έπαιξε πόκερ με μπλόφα

Αιχμηρή κριτική στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών άσκησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Ολλανδός ομόλογός του και πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΠΟΣΟ ΑΣΧΗΜΗ ΗΤΑΝ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»

Φαίνεται πως οι σχέσεις των δύο υπουργών είναι ακόμα στον πάγο και ο Ντάισελμπλουμ δεν μπορεί να... χωνέψει τα «όχι» Βαρουφάκη.

Ο ίδιος υποστήριξε πως η νέα ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup, ανακάλυψε αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της πόσο κακή ήταν η οικονομική κατάσταση της χώρας.

«Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών είτε έπαιζε παρτίδα πόκερ με μπλόφα, είτε υποτίμησε πόσο άσχημη είναι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Ο Ντάισελμπλουμ δήλωσε στην εκπομπή De Wereld Draait Door ότι η κατάσταση έμοιαζε με δύο αυτοκίνητα τα οποία κατευθύνονταν αστραπιαία το ένα προς το άλλο, για να δουν ποιος θα στρίψει πρώτος το τιμόνι, προκειμένου να σώσει τον εαυτό του.

«Δεν υπήρχαν χρήματα στο ταμείο και άρα χρειάζονταν βοήθεια. Δεν ήθελαν πλέον δάνεια, επειδή είχαν πάρει ήδη πάρα πολλά, αλλά είχαν κατά μέσο όρο 32 χρόνια για την αποπληρωμή των δανείων. Νομίζω ότι δεν ήξεραν ακριβώς πόσο άσχημα τα πήγαινε το ελληνικό δημόσιο και πόσο το βουνό του χρέους είχε επεκταθεί», σημείωσε.

Μάλιστα, ο Ντάισελμπλουμ αναφέρθηκε και στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Αθήνα με τον Γιάννη Βαρουφάκη, καθώς και τι του ψιθύρισε στο αυτί πριν αποχωρήσει.

«Του είπα ότι αυτό δεν ήταν συνετό. Ο Βαρουφάκης επιτέθηκε σημαντικά στους θεσμούς, το οποίο θεωρώ ανοησία, επειδή δουλεύουν για τους πολιτικούς. Κατά συνέπεια, εάν θέλεις να κατηγορήσεις αυτούς τους θεσμούς, γνωρίζεις ότι πρέπει να απευθυνθείς σε εμάς», είπε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Σχετικές ειδήσεις