ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Ισοπεδωτική προσπάθεια αποφυλάκισης κρατουμένων

ΠΑΣΟΚ: Ισοπεδωτική προσπάθεια αποφυλάκισης κρατουμένων

Αδιαφορία για τα πραγματικά προβλήματα της πλειονότητας των κρατουμένων καταλογίζει στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ με αφορμή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η Χαριλάου Τρικούπη υποστηρίζει πως πρόκειται για απόδειξη μιας ιδεοληπτικής, δήθεν προοδευτικής, αλλά κατά βάθος συντηρητικής προσέγγισης που απευθύνεται σε ένα περιορισμένο ακροατήριο.

Η Χαριλάου Τρικούπη επικρίνει το υπουργείο Δικαιοσύνης, τονίζοντας ότι η πρώτη του νομοθετική πρωτοβουλία δεν ανταποκρίνεται σε όσα εναγωνίως χρειάζεται ο χώρος του ποινικοσωφρονιστικού συστήματος, δηλαδή πρωτίστως ένα νέο Ποινικό και Σωφρονιστικό Κώδικα.

Το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για «ισοπεδωτική προσπάθεια αποφυλάκισης κρατουμένων, χωρίς να λαμβάνονται υπ' όψιν τα εργαλεία του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη μεταχείριση της επικινδυνότητας».

Επιπλέον, επισημαίνει ότι η ανασφάλεια που νιώθει η κοινωνία πολλαπλασιάζεται από την «ακατανόητη προσπάθεια του κυβερνητικού εκπροσώπου αλλά και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να δίνουν διαβεβαιώσεις στους πάσης φύσεως καταληψίες, εισβολείς και εν γένει αυτοαποκαλούμενους αντιεξουσιαστές αλλά και σε έγκλειστους στις φυλακές ότι θα ικανοποιηθούν τα αιτήματα αποφυλάκισης διαφόρων ποινικών κρατουμένων με το εν λόγω νομοσχέδιο».

«Οι όποιες επιμέρους θετικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, ιδίως αυτές που αφορούν στους εξαρτημένους από τα ναρκωτικά, τους ανηλίκους και την ανάγκη αποσυμφόρησης των φυλακών, δεν μεταβάλλουν τη συνολική εικόνα, η οποία παραμένει αρνητική», καταλήγει το ΠΑΣΟΚ.

Σχετικές ειδήσεις