ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Παυλόπουλου με τον υπουργό Παιδείας Α. Μπαλτά

Συνάντηση Παυλόπουλου με τον υπουργό Παιδείας Α. Μπαλτά

«Ηπανεπιστημιακή ιδιότητα ουδέποτε μας εγκαταλείπει, επομένως όσα έχουμε να πούμε αφορούν και πρότερες ιδιότητες, που μας ακολουθούν» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, καλωσορίζοντας στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδη Μπαλτά.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπαλτάς δήλωσε ότι αισθάνθηκε την ανάγκη να ζητήσει αυτή τη συνάντηση και λόγω της κοινής τους ιδιότητας και κυρίως «γιατί υπό τις νέες θέσεις, που και οι δυο βρεθήκαμε, οφείλω να σας ενημερώσω για το ποια είναι τα Νομοσχέδια που βρίσκονται εν εξελίξει αυτή τη στιγμή στη Βουλή. Ποιο είναι με λίγα λόγια το περιεχόμενο καθενός, να ακούσω τη γνώμη και τη συμβουλή σας».

Μάλιστα, ο κ. Μπαλτάς παρατήρησε ότι «επειδή όπως ξέρετε η Βουλή έχει πολλές παραμέτρους και διαστάσεις στη λειτουργία της, τις οποίες οφείλουμε να υπηρετήσουμε με επάρκεια και σε αυτό το επίπεδο η δική σας συμβουλή θα είναι καίριας σημασίας, πέρα από το περιεχόμενο επί του οποίου μπορούμε να συζητήσουμε και πιο αναλυτικά λόγω και της κοινής ιδιότητας».

Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι «αισθάνθηκε την ανάγκη» να επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να του εκθέσει το περιεχόμενο του νομοσχεδίου που συζητείται αυτές τις ημέρες για τα «επείγοντα μέτρα για την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση», αλλά και του πολυνομοσχεδίου που -όπως ανέφερε ο υπουργός- «έπεται εντός ολίγων ημερών».

Ο κ. Μπαλτάς χαρακτήρισε ακόμα τον κ. Παυλόπουλο «συνάδελφο» και «γνώστη των προβλημάτων ολόκληρου του εκπαιδευτικού συστήματος» και υπογράμμισε ότι «ασκεί υποδειγματικά τα καθήκοντά του».

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο υπουργός Παιδείας μετέβη στη Βουλή για τη συζήτηση στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, που ολοκληρώνεται σήμερα με την ακρόαση 14 φορέων και τη συζήτηση επί των άρθρων.

Σχετικές ειδήσεις