ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φίλης: Αν μας θέσουν τελεσίγραφα πάμε σε εκλογές

Φίλης: Αν μας θέσουν τελεσίγραφα πάμε σε εκλογές

Ως μονόδρομο χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ την προσφυγή στις κάλπες εάν η Ελλάδα τεθεί προ τελεσιγράφου από τους δανειστές.

“Εάν πιεστούμε για να υπογράψουμε τελεσίγραφο είναι σαφές ότι δεν το υπογράφουμε και θα ζητήσουμε από τον λαό να εκφράσει άποψη. Θα προτείνουμε να καταψηφιστεί το τελεσίγραφο”, σε τηλεοπτική του παρέμβαση.

Ο κ. Φίλης νωρίτερα είχε κατεθέσει την πρόταση να πληρώσει η κυβέρνηση κατά προτεραιότητα μισθούς και συντάξεις έναντι των υποχρεώσεων της χώρας προς το ΔΝΤ και τους υπόλοιπους θεσμούς εάν δεν υπάρξει συμφωνία

Όπως εξήγησε, εάν ληφθούν υπόψιν οι πληροφορίες για τα όσα ζητούν οι δανειστές τότε η συμφωνία δεν περνάει, τόνισε ωστόσο πως πρέπει να τελειώσει η πολιτική διαπραγμάτευση για να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Ο ίδιος τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εφαρμόσει πλήρως τις εξαγγελίες του επειδή η κατάσταση που παρέλαβε δεν ήταν εκείνη που διαφημιζόταν από την προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ έκανε λόγο για τιμωρητική διάθεση των θεσμών. Αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση είπε πως η κυβέρνηση έχει προτείνει τρεις συντελεστές για τον ΦΠΑ , 7%, 11% και 23% και ισχυρίστηκε ότι με αυτές τις προτάσεις "βγαίνει" ο λογαριασμός.

Ως προς τον ΕΝΦΙΑ είπε πως δεν συζητείται αυτή τη στιγμή με τους θεσμούς αλλά θα αρχίζει να αλλάζει από φέτος.

Σχετικές ειδήσεις