ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας επέλεξε να είναι μόνος στη διαπραγμάτευση

Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας επέλεξε να είναι μόνος στη διαπραγμάτευση

Να δώσει την ερμηνεία των κινήσεων των εταίρων, κάλεσε τον πρωθυπουργό ο Σταύρος Θεοδωράκης, καθώς, όπως είπε εκείνος συνομιλεί μαζί τους.

Ο κ. Θεοδωράκης, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Βουλή, για την διαπραγμάτευση, υποστήριξε ότι όπως έχουν τα πράγματα δεν «μπορούμε να πάμε πέραν της 14ης Ιουνίου», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχασε χρόνο, λέγοντας χαρακτηριστικά «τι κάνατε 130 μέρες;».

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη «αντί για μεταρρυθμίσεις στη φορολογική πολιτική, στη Δικαιοσύνη και στη Διοίκηση, όλους αυτούς τους μήνες κάνατε το αντίθετο». Επίσης αναρωτήθηκε πια είναι η αναπτυξιακή πρόταση της κυβέρνησης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχει ένα σχέδιο και ένα όραμα για τη χώρα μέσα στην Ευρωζώνη. Όπως είπε, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό «βασικοί σας υπουργοί είναι κατά της Ευρώπης και της ιδιωτικής οικονομίας» για να συμπληρώσει ότι θα έπρεπε να μην επιδίδονται τόσο εύκολα σε δηλώσεις υπέρ της ρήξης.

«Ο κόσμος θέλει μια έντιμη συμφωνία, ακόμα και αν κάποιες από τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις, ψέματα για εμάς, αλλάξουν» είπε ο κ. Θεοδωράκης.

«Επιλέξατε να είστε μόνος στη διαπραγμάτευση. Σας είχαμε πει να υπάρξει μια εθνική επιτροπή διαπραγμάτευσης (όχι κομματική) αλλά επιλέξατε να πάτε μόνο με τα στελέχη σας», σημείωσε επίσης.

Προανήγγειλε δε «προσπάθεια για εξεύρεση λύσης» στην οποία το Ποτάμι θα συμμετάσχει.

Σχετικές ειδήσεις