ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015: «Φανταστείτε τα μούτρα του Σόιμπλε όταν δει την Κυριακή ότι χάνει η ΝΔ»

Εκλογές 2015: «Φανταστείτε τα μούτρα του Σόιμπλε όταν δει την Κυριακή ότι χάνει η ΝΔ»

Η Ευρωπαϊκή Αριστερά στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα

Θερμό μήνυμα στήριξης και αλληλεγγύης στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, στον ελληνικό λαό, ενόψει των εκλογών της Κυριακής, έστειλαν με χαιρετισμούς τους από την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Συντάγματος, ο Πιέρ Λοράν (Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας), ο Γκρέγκορ Γκίζι (πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Die Linke), ο Πάμπλο Ιγκλέσιας (επικεφαλής των Ποδέμος) και η Σκά Κέλερ (Ευρωπαίοι Πράσινοι).

Μιλώντας λίγο πριν ξεκινήσει η ομιλία του κ. Τσίπρα, κάλεσαν τους Έλληνες πολίτες να εκλέξουν με ισχυρή εντολή τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να συνεχιστεί ο αγώνας για αλλαγή σε Ελλάδα και Ευρώπη και η μάχη ενάντια στη λιτότητα.

«Η φιλία είναι κάτι που φαίνεται στις δύσκολες ώρες και σήμερα σας λέω ότι εμείς οι Ποδέμος είμαστε με τον Αλέξη», τόνισε ο Πάμπλο Ιγκλέσιας. Παρομοίασε τον Αλέξη Τσίπρα με ένα λιοντάρι που υπερασπίστηκε τον ελληνικό λαό πολεμώντας ενάντια σε δυνατούς γύπες που ήθελαν να κατασπαράξουν την πατρίδα μας. Είπε ότι ποτέ η Ελλάδα δεν είχε έναν υπερασπιστή όπως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, για να σημειώσει πως όμως ένα λιοντάρι μόνο του δεν μπορεί να τα βάλει με όλους τους γύπες. «Σήμερα οι γύπες θέλουν να σκοτώσουν τον Αλέξη. Έλληνες μην επιτρέψετε σε αυτούς να σας μετατρέψουν σε κουνέλια, πρέπει να υπερασπιστείτε τη χώρα σας», είπε, για να τονίσει πως την Κυριακή οι Έλληνες πολίτες έχουν να επιλέξουν μεταξύ ενός λιονταριού και ενός κουνελιού». «Πρέπει», υπογράμμισε, «να επιλέξετε το λιοντάρι για να συνεχίσετε με αποτέλεσμα τις μάχες». «Την Κυριακή λιοντάρια και λέαινες θα πολεμήσουν για να υπερασπιστούν τα παιδιά τους», είπε ο Π. Ιγκλέσιας, για να κλείσει τον χαιρετισμό του: «Την ιστορία τη γράφουν οι λαοί. Μέχρι τη νίκη για πάντα». Ο επικεφαλής των Ποδέμος είπε ότι βλέπει πρόσωπα αξιοπρέπειας στους συγκεντρωμένους και απηύθυνε τον χαιρετισμό του στα ισπανικά, ώστε, όπως είπε, να ακούσουν στο Βερολίνο πώς ακούγονται τα ισπανικά και τα ελληνικά.

«Στις 25 Γενάρη και 5 Ιούλη ο ελληνικός λαός εξέφρασε την ανάγκη αλλαγής όλων των ευρωπαϊκών κοινωνιών», σημείωσε ο Πιέρ Λοράν, για να τονίσει πως ο αγώνας συνεχίζεται την Κυριακή, επισημαίνοντας πως η φωνή του ελληνικού λαού θα μετρήσει πάλι για άλλους 27 λαούς. Ευχήθηκε ότι θα βγει από τις κάλπες ένα μήνυμα ελπίδας και αγώνα, τονίζοντας πως με την επανεκλογή τους ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας θα συνεχίσουν να εκπροσωπούν το κοινό συμφέρον των ευρωπαϊκών λαών απέναντι στις τράπεζες και τη λιτότητα, ενάντια σε ένα παλιό σύστημα, για την αξιοπρέπεια και τη δημοκρατία. Ο κ. Λοράν είπε ότι αν οι πολίτες δώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ «μια ισχυρή πλειοψηφία για να συνεχίσει τη δουλειά με αλήθεια και διαφάνεια, αν εμποδίσουν την επιστροφή της ΝΔ της διαφθοράς, η ελπίδα θα είναι πάλι παρούσα και φανταστείτε τότε τα μούτρα του Σόιμπλε».

«Τότε λοιπόν», υπογράμμισε, «θα αναλάβουμε εμείς στη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιρλανδία με όλες τις δυνάμεις της ευρωπαϊκής αριστεράς να πολλαπλασιάσουμε τους αγώνες στο πλάι σας». «Πείτε ότι θα είστε πάντα όρθιοι και θα είμαστε πάντα όρθιοι δίπλα σας, μπορείτε να υπολογίζετε σε εμάς, μαζί θα νικήσουμε», τόνισε.

Ο Γκρέγκορ Γκίζι, στον σύντομο χαιρετισμό του, σημείωσε πως η ελληνική κυβέρνηση στις πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις και στις δυσκολότερες που ήταν με τη Γερμανία, αυτό που κατάφερε ήταν το καλύτερο που μπορούσε να γίνει. Επισήμανε ότι με ένα γκρέξιτ οι κίνδυνοι θα ήταν απρόβλεπτοι. Ο κ. Γκίζι τόνισε ορισμένους λόγους «γιατί» να ψηφίσει κανείς μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα: Μόνο μια τέτοια κυβέρνηση, είπε, μπορεί να καταπολεμήσει τη διαφθορά και να εφαρμόσει φορολογική δικαιοσύνη. Ένας ακόμη λόγος, τόνισε, είναι ότι στην ευρωζώνη υπάρχει μόνο μια κυβέρνηση που δεν είναι νεοφιλελεύθερη, αλλά αριστερή και κοινωνική, εκείνη της Ελλάδας και πως εάν επανεκλεγεί οι υπόλοιπες θα έχουν σοβαρό πρόβλημα.

Εκ μέρους των Ευρωπαίων Πράσινων η Σκα Κέλερ είπε ότι ο αγώνας της Ελλάδας ενέπνευσε εκατομμύρια στην Ευρώπη και σημείωσε ότι οι Οικολόγοι, οι Οικολόγοι Πράσινοι ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον ΣΥΡΙΖΑ «γιατί μπορούμε να πετύχουμε μια νέα Ελλάδα αποτάσσοντας τις αλυσίδες των παλιών ελίτ». «Ναι υπάρχουν καιροί που αυτοί οι αγώνες είναι πολύ δύσκολοι και δεν είναι κάθε αγώνας νικηφόρος αλλά οι πραγματικοί χαμένοι είναι αυτοί που δειλιάζουν να δώσουν τον αγώνα», σημείωσε. «Έχετε εμπνεύσει εκατομμύρια σε όλη την Ευρώπη με τον αγώνα σας όμως η μάχη δεν τέλειωσε ακόμα, γι' αυτό την Κυριακή να ξαναφυσήξει ο αέρας της αλλαγής εδώ και σε όλη την Ευρώπη. Αυτή την Κυριακή η Ευρώπη έχει στραμμένα τα μάτια της σε εσάς. Ας γράψουμε ιστορία για μια καλύτερη Ελλάδα, μια καλύτερη Ευρώπη», σημείωσε η Σκα Κέλερ. Τόνισε ότι η περιβαλλοντική δικαιοσύνη συνδέεται με την κοινωνική δικαιοσύνη και πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Πράσινοι συνεχίζουν τον αγώνα για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αναφερόμενη στο προσφυγικό. Αν η Ευρώπη, είπε, δεν καλωσορίσει τους πρόσφυγες, χάνει τις θεμελιώδεις αρχές της. Ωστόσο παρατήρησε πως σε όλη την Ευρώπη ευτυχώς άνθρωποι αντιστέκονται και βοηθούν. Γι΄αυτό, τόνισε, χρειάζεται αντιπροσώπευση αυτών των ανθρώπων στο ευρωπαϊκό συμβούλιο, μια κυβέρνηση που αγωνίζεται για τις ιδέες τους και ο Αλέξης Τσίπρας το έχει καταφέρει με τις μάχες στις Βρυξέλλες.