ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδημούλης-Κούλογλου: Zητούν ένταξη της Ελλάδας στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ

Παπαδημούλης-Κούλογλου: Zητούν ένταξη της Ελλάδας στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ

Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου και Δημήτρης Παπαδημούλης ρωτούν τον επικεφαλής της ΕΚΤ εάν σκοπεύει - και πότε - να αναθεωρήσει την απόφαση περί αποκλεισμού της χώρας από το πρόγραμμα, αλλά και με ποιον τρόπο θα επιδιωχθεί η ενίσχυση της ρευστότητας.

Με σχετική ερώτησή τους, οι Έλληνες ευρωβουλευτές μνημονεύουν τις δηλώσεις του κ. Ντράγκι περί θετικής επίδρασης του προγράμματος στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, λόγω του μειωμένου κόστους των πιστώσεων.

Όπως υπενθυμίζουν ωστόσο, από το πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης έχει αποκλειστεί η Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της οικονομίας είναι η έλλειψη ρευστότητας.

Η πλήρης ερώτηση

Σε συνέντευξη σε ελληνική εφημερίδα (11/10/15) ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, κ. Μάριο Ντράγκι, δήλωσε μεταξύ άλλων: “Η ποσοτική χαλάρωση άσκησε θετική επίδραση στο κόστος και τη διαθεσιμότητα πιστώσεων προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά” (των χωρών της Ευρωζώνης).

Όπως είναι γνωστό, από το πρόγραμμα της Ποσοτικής Χαλάρωσης έχει αποκλειστεί η Ελλάδα, παρ' ότι ένα από τους μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία τα τελευταία χρόνια είναι ακριβώς η έλλειψη ρευστότητας. Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο Πρόεδρος της EKT:

1) Σκοπεύει, και πότε, να επανεξετάσει την απόφασή της για τον αποκλεισμό της Ελλάδας από το Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης;

2) Mε ποιον τρόπο θα επιδιωχθεί στο εξής η ενίσχυση της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας.

Σχετικές ειδήσεις