ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν κινδυνεύει η ενότητα της ΝΔ

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν κινδυνεύει η ενότητα της ΝΔ

Το όραμα του και τους άξονες του για τη Νέα Δημοκρατία παρουσίασε απόψε σε συγκέντρωση στο Ηράκλειο Κρήτης ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παράλληλα, ανέφερε ότι «είμαι ο οπαδός του κέντρου και αυτό θέλω να εκφράσω και πιστεύω ότι είμαι ο πιο κατάλληλος για να ηγηθώ της ΝΔ και να την ανεβάσω από το ασφυκτικό 28%, ώστε να γίνει και πάλι μια μεγάλη και ενιαία παράταξη. Γύρισα στον τόπο μου. Στην Κρήτη βρίσκονται οι ρίζες μου», τόνισε και δήλωσε υπερήφανος για τ’ όνομα του και τον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «είμαι αποδέκτης μιας πνευματικής κληρονομιάς».

Επίσης, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για την πολιτική της, ενώ κάλεσε όλους να ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές επαναλαμβάνοντας ότι «όσο πιο πολλοί ψηφίσετε τόσο πιο ισχυρή θα είναι η εντολή την οποία θα πάρει ο επόμενος πρόεδρος της ΝΔ για να μπορεί να υλοποιήσει την πολιτική του».

Ακόμα, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι «η ενότητα της ΝΔ δεν κινδυνεύει από αυτή την διαδικασία, την εγγυάστε εσείς, την εγγυόμαστε και εμείς οι τέσσερις συνυποψήφιοι, οι οποίοι αγωνιζόμαστε να εκλεγούμε πρόεδροι της ΝΔ».
Ακολούθως, συμπλήρωσε ότι «έχουμε δεσμευθεί σε κάτι απλό τρεις από μας δεν θα τα καταφέρουν, ένας θα εκλεγεί. Απλοί (οι άλλοι τρεις) στρατιώτες θα υπηρετήσουμε τον επόμενο πρόεδρο της ΝΔ για να διαφυλάξουμε την ενότητα της παράταξης.

Εξάλλου, αναφερόμενος στη συζήτηση για τον δημόσιο διάλογο είπε ότι «κανείς δεν έχασε από τον διάλογο» και συμπλήρωσε: «Όταν δεν συζητάμε τότε μπαίνομε σε κλίμα εσωστρέφειας».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «πρέπει να συζητάμε δημόσια και να συζητάμε ανοιχτά και για τα προβλήματα του κόμματος και για τις λύσεις τις οποίες θα προτείναμε. Εγώ, είπε, έχω προτείνει και τηλεοπτικό διάλογο, δεν επιμένω τόσο σ αυτόν, αλλά έχω και προτείνει και συνεδρίαση της Κ.Ο. και συνεδρίαση των οργάνων, ώστε οι τέσσερις μας υποψήφιοι πρόεδροι να βρεθούμε απέναντι με τους φίλους της ΝΔ να εξηγήσουμε το σχέδιο μας και πως σκεφτόμαστε την επόμενη μέρα για τη χώρα».
Ακολούθως, μίλησε για τους άξονες της πολιτικής του: Ανανέωση, Ανάπτυξη, Αναδιάρθρωση του κράτους, Αριστεία και Αξιοπιστία. Αναλύοντας τις θέσεις του σημείωσε ότι «ανοίγουμε τις πόρτες και τα παράθυρα του κόμματος στην κοινωνία».

Σχετικές ειδήσεις