ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σβίγκου: Επικίνδυνα παιχνίδια για τη δημοκρατία πίσω από την υπόθεση Πανούση

Σβίγκου: Επικίνδυνα παιχνίδια για τη δημοκρατία πίσω από την υπόθεση Πανούση

Στην ευθεία καταγγελία ότι με όχημα την υπόθεση Πανούση και την «Πανουσιάδα», που εκτυλίσσεται τα τελευταία 24ωρα, επιχειρείται η αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης, προχώρησε σήμερα η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή στης στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι. Η κ. Σβίγκου κατήγγειλε ότι κάποιοι παίζουν ένα επικίνδυνο παιχνίδι για τη δημοκρατία επιχειρώντας να συνδέσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση με την τρομοκρατία.

«Σίγουρα επικίνδυνα είναι τα παιχνίδια τα οποία βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες να εκτυλίσσονται πίσω από την υπόθεση Πανούση», είπε η κ. Σβίγκου και προσέθεσε πως στόχος είναι να πληγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, να πληγεί η κυβέρνηση, να υπονοηθούν ή να καταδειχθούν σχέσεις δήθεν του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία.

«Αυτό είναι που βλέπουμε στην επιφάνεια των πραγμάτων. Αλλά πίσω απ’ αυτό παίζεται και ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι με την ίδια τη Δημοκρατία», είπε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας πως «βλέπουμε να εκτυλίσσεται στα δελτία ειδήσεων μια άθλια "Πανουσιάδα", όπου κοτσάρονται και πέντε καρτέλες στα δελτία και στα sites με δήθεν διαλόγους στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τρομοκράτες».

«Υπάρχει μείζον ζήτημα, κατ’ αρχήν γιατί δεν γίνεται κανένας να παίζει με υπολήψεις ανθρώπων, οι οποίοι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο αυτές τις ημέρες έχουν "φωτογραφηθεί" . Υπάρχει και μείζον θέμα, όμως, ως προς το εξής: Έχουν ειπωθεί πολλά για τον τρόπο με τον οποίον χειρίστηκε ο κ. Πανούσης το θέμα, για το ότι δεν επέλεξε τόσους μήνες να τα καταγγείλει ή να τα διερευνήσει όσο ήταν υπουργός», είπε η Ράνια Σβίγκου και υπογράμμισε στο σημείο αυτό ότι ο κ. Πανούσης ήταν σε ένα νευραλγικό πόστο και δεν είναι δυνατό τόσο σοβαρές καταγγελίες να τις δημοσιοποιεί σήμερα.

Μείζον ζήτημα χαρακτήρισε, επίσης, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και το γεγονός ότι ο κ. Πανούσης «κράτησε στο συρτάρι του, στο σπίτι του, επί μήνες απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες και έγγραφα που σήμερα "κοσμούν" τα δελτία ειδήσεων» και έτσι δημιουργείται ένα πέπλο σκιών γύρω από το πολιτικό σύστημα και γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Δεν είναι δυνατόν σε μια δημοκρατία, με τέτοιο τρόπο να παρουσιάζονται δήθεν διάλογοι ως πραγματικοί -γιατί εγώ δεν έχω καμία απόδειξη ότι οι διάλογοι που εμφανίζονται στα ΜΜΕ έχουν την οποιαδήποτε δόση αλήθειας», παρατήρησε η κ. Σβίγκου και υπογράμμισε πως «δεν μπορεί μ’ αυτόν τον τρόπο να γίνεται ο πολιτικός διάλογος, δεν γίνεται μ’ αυτόν τον τρόπο να λειτουργεί η δημοσιογραφία, και υπάρχει, βέβαια, ένα ερωτηματικό -γιατί τα κανάλια τα έχουν αυτά και τα βγάζουν, τίθεται άλλο ζήτημα εκεί-, αλλά δεν γίνεται να μην ξέρουμε με ποιον τρόπο αυτά διαρρέουν και γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τα ΜΜΕ».

Αναφερόμενη στην επιχείρηση διασύνδεσης του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος είπε ότι αυτή ήταν μια επιχείρηση που ξεκίνησε με προεξάρχουσα τη Νέα Δημοκρατία και δεν έπεισε κανέναν. «Οι ιστορίες του ‘12, οι ιστορίες του ‘13, οι ιστορίες ακόμα και του ‘14, όπου προσπαθούσαν, δυστυχώς προεξάρχουσας της ΝΔ, να αποδείξουν τις δήθεν σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία, όχι απλά δεν πείθουν κανέναν, νομίζω ότι γελάει ο κόσμος που ακούει αυτά τα πράγματα και δεν μπορούν να στοιχειοθετήσουν το οτιδήποτε μπορεί να πλήξει καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστορία και τους αγώνες του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε η κ. Σβίγκου.

Σε ερώτηση για τον κ. Λάμπρου, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως είναι κατάλυση κάθε έννοιας του νομικού πολιτισμού, το να κατηγορείσαι ότι ήσουν πριν από 20 χρόνια μάρτυρας σε δίκη. «Το να ξεκινάμε από αυτό, δηλαδή από τους μάρτυρες υπεράσπισης, και να καταλήγουμε ότι εξ αυτού ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέσεις με την τρομοκρατία δεν είναι απλά ένα λογικό άλμα. Δείχνει και τη βαθειά κρίση στην οποία έχει περιέλθει η ΝΔ. Από το ‘12 και μετά δεν ακούμε κάτι άλλο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακούμε συνεχώς για τις "περίφημες" σχέσεις του με την τρομοκρατία. Και αν βγούμε τώρα και το πούμε αυτό ο κόσμος θα γελάει», ανέφερε η κ. Σβίγκου.