ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαϊκή Ενότητα: Δείγμα βαθιάς παρακμής και σήψης η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Λαϊκή Ενότητα: Δείγμα βαθιάς παρακμής και σήψης η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει σήμερα, Τρίτη (24/11/2015) η Λαϊκή Ενότητα, διά στόματος Παναγιώτη Λαφαζάνη με αφορμή την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, κάνοντας λόγο για «το μεγαλύτερο ίσως, σκάνδαλο στην ιστορία του τόπου».

«Είναι εντυπωσιακό και δείγμα βαθιάς παρακμής και σήψης, να προωθεί η κυβέρνηση, μέσα στη γενική σιωπή και υπό την προστασία της τερατοϊκανής χούντας, το μεγαλύτερο ίσως, σκάνδαλο στην ιστορία του τόπου με την εκχώρηση σχεδόν «τζάμπα» των συστημικών τραπεζών σε ξένα άγνωστα χέρια και με συνέπεια ο πενόμενος ελληνικός λαός να χάνει ιλιγγιώδη ποσά, πάνω από 50 δις ευρώ!», υπογραμμίζει ο Π. Λαφαζάνης.

Ο ίδιος καταφέρεται εναντίον των ΜΜΕ αλλά και της «κυβερνητικής και τραπεζικής διαπλοκής» ότι αποσιώπησαν την κριτική του σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση.

«Το τερατώδες είναι ότι οι δηλώσεις μου με τις οποίες καταγγέλλω το σκάνδαλο αλλά και τη νέα καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων, μαζί και χιλιάδων μικρομετόχων, πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων από πολλά μέσα της κυβερνητικής και τραπεζικής διαπλοκής, συμπεριλαμβανομένου του Αθηναϊκού Πρακτορείου, το οποίο, μετατρεπόμενο σε κυβερνητικό πρακτορείο, “θάβει” συστηματικά τη ΛΑ.Ε, και τις δηλώσεις του επικεφαλής της. Σε αυτό, όμως, το σημείο θα επανέλθω», σημειώνει ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας.

«Αυτό, που σήμερα γίνεται υπερεπείγον είναι να σταματήσει το μέγα σκάνδαλο και να σταματήσει ο αφελληνισμός των τραπεζών. Σε αντίθετη περίπτωση πρέπει να κινηθούν οι διαδικασίες διερεύνησης και απόδοσης των πελώριων πολιτικών και βαρύτατων ποινικών ευθυνών στην κυβέρνηση και τους συναρμόδιους υπουργούς της», συνεχίζει ο Π. Λαφαζάνης.

Σε αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να συσταθεί Εξεταστική των πραγμάτων Επιτροπή, η οποία θα επιτρέψει να γίνει επί του σκανδάλου πλατιά δημόσια συζήτηση.

Σχετικές ειδήσεις