ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των εκλογών της ΝΔ

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των εκλογών της ΝΔ

Ο προεδρεύων της ΚΕΦΕ, Γιάννης Τραγάκης, ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας τα αποτελέσματα των εκλογών στη ΝΔ, όπως αυτά διαμορφώνονται με την καταμέτρηση να έχει φτάσει στο 85%.

Ο κ. Τραγάκης διευκρίνισε πως πρόκειται για ποσοστά που διαμορφώνονται έπειτα από την καταμέτρηση σε 1062 από τα συνολικά 1251 εκλογικά τμήματα.

Σύμφωνα λοιπόν με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει προβάδισμα μεγαλύτερο των 11 μονάδων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη που έρχεται δεύτερος και με τον οποίο θα αναμετρηθεί στον δεύτερο γύρο.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που διέρρευσαν από την ΚΕΦΕ, με την καταμέτρηση του 85%, λαμβάνουν:

Ευ. Μεϊμαράκης: 39,51%

Κυριάκος Μητσοτάκης: 28,27%

Απόστολος Τζιτζικώστας: 21,15%

Άδωνις Γεωργιάδης: 11.07%

nd4

Γεωργιάδης: Ψηφίζω Κυριάκο Μητσοτάκη στον β' γύρο

Τα χαρτιά του για το τι θα πράξει στον β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών άνοιξε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Δήλωσε ότι σέβεται απόλυτα τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αλλά ο ίδιος θα ψηφίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εξήγησε ότι ήρθε η ώρα της ανανέωσης για το κόμμα, πράγμα που μπορεί να υπηρετήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ αναφέρθηκε και στην άψογη συνεργασία που είχε μαζί του τα χρόνια που και εκείνος και ο κ. Μητσοτάκης ήταν υπουργοί.

O βουλευτής Β' Αθηνών έσπευσε, πάντως, να διευκρινίσει ότι εκφράζει την προσωπική του άποψη και ότι οι ψηφοφόροι του έχουν το δικαίωμα να εκφραστού ελεύθερα.

Ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το «διψήφιο ποσοστό» που κατέγραψε η υποψηφιότητά του.

Τι θα κάνει ο Τζιτζικώστας

Την αποδοχή του εκλογικού αποτελέσματος έκανε λίγο πριν τις 02:00 τα ξημερώματα ο Απόστολος Τζιτζικώστας δίνοντας συγχρητήρια στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και στον Κυριάκο Μητσοτάκη που θα πάνε στον δεύτερο γύρο.

Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι Θα συνεχίσει να εργάζοται με όλες του τις δυνάμεις για μια ενωμένη ΝΔ και μια σύγχρονη κεντροδεξιά παράταξη.

Δεν αποκάλυψε ωστόσο ποιον θα στηρίξει στον δεύτερο γύρο. Είναι προφανές όμως πως αν και ο κ. Τζιτζικώστας ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας Μεϊμαράκη, τότε τα δεδομένα αλλάζουν σημαντικά και πάμε για ένα μεγάλο ντέρμπι στο δεύτερο γύρο.

Σχετικές ειδήσεις