Αντιδράσεις βουλευτών στην Πάτρα για τις αφίσες

Αντιδράσεις βουλευτών στην Πάτρα για τις αφίσες
Την αντίδραση του πολιτικού κόσμου στην...

Την αντίδραση του πολιτικού κόσμου στην Αχαΐα έχουν προκαλέσει οι αφίσες που έχουν τοιχοκολληθεί στην πόλη της Πάτρας και απεικονίζουν τους 4 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και τους δύο της ΝΔ, έχοντας τον τίτλο «κρίνονται ένοχοι».

Ο λόγος της αφισοκόλλησης των βουλευτών δεν είναι άλλος από την απόφασή τους να ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τον Εφαρμοστικό.

Στην αφίσα όπου παρουσιάζονται οι βουλευτές της Ν.Δ., αναγράφεται ότι «κρίνονται ένοχοι, επειδή ψήφισαν την υφαρπαγή της εθνικής μας περιουσίας, προδίδοντας την λαϊκή βούληση». Στο κάτω μέρος και των δύο αφισών υπάρχει αναφορά στις οικογένειες των έξι βουλευτών, που, όπως αναγράφεται, «κρίνονται συνένοχες», σημειώνοντας ότι, «αντιθέτως με την κόρη του βουλευτή Κουρουμπλή, οι οικογένειες των παραπάνω, βολεμένες στα προνόμια της βουλευτικής ιδιότητας, δέχθηκαν παθητικά την προδοσία της λαϊκής βούλησης».

Για προσπάθεια εκφοβισμού των βουλευτών μέσω της ασφάλειας των οικογενειών τους έκανε λόγο ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Σπηλιόπουλος.

«Είναι απαράδεκτα πράγματα, φασιστική νοοτροπία που μας παραπέμπει σε άλλες εποχές. Οι βουλευτές δεν είναι επαγγελματίες και ορισμένοι θέλουν να τους χαρακτηρίσουν ότι είναι βολεμένοι. Αυτή η λογική δημιουργεί προβλήματα στο δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας μας».

Ο κ. Σπηλιόπουλος φρόντισε επίσης να αφήσει αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ... χωρίς όμως να τον κατονομάσει.

«Πιστεύω ότι χρειαζόμαστε τους πολιτικούς και τα κόμματα. Αυτό που έγινε υπονομεύει το κύρος των θεσμών. Έχω ονομάσει την κυβέρνηση, κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης. Εκτιμώ ότι πρέπει να προχωρήσουμε. Η κυβέρνηση έκανε μεγάλα βήματα», σημείωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Κυριακοπούλου.